Paris’de gerçekleşen terör saldırısında teröristlerin ön ödemeli banka kartları kullandığı tespit edildi. AB anonim ödeme sistemlerine sıkı denetim üzerinde çalışıyor.

Maalesef Türkiye’de yıllardır mücadele ettiğimiz terör belası son birkaç yıldır tüm dünya ülkelerini tehdit eder hale geldi. Geçen yıl Paris’te gerçekleşen terör saldırılarından sonra Avrupa Birliği (AB) bitcoin ve kripto para birimlerinin anonim kullanımını engellemeye yönelik yasal düzenlemeler üzerinde çalışmaya başladı.

Son olarak Fransız adli araştırmacıları teröristlerin ön ödemeli banka kartları kullandığını tespit ettiğini açıklaması ile birlikte yeni yasal düzenlemelere yönelik çalışmalar hız kazanabilir. Bu düzenlemelerin terörü ne kadar engelleyeceğine şüphe gözüyle bakılabilir zira teröristlerin ulular arası seyahatlerde sorunsuz olarak taşıyabildikleri en kolay şey nakit para oluyor.

Uzmanlar terör saldırılarında yerel fanatiklerin ve oluşturdukları mikro hücrelerin harekete geçirildiğine dikkat çekiyor.

Tüm dünyada Fintech alanında bitcoin ve Blockchain teknolojileri üzerine araştırma ve geliştirme faaliyetleri artıp, girişimlerin sayısı çoğalırken ve yeni yatırım fonları oluşturulurken bu tarz gelişmelerin Fintech ekosisteminin tadını biraz kaçıracağı aşikar görünüyor.