Eski bir Google uzmanı kurduğu FinTech şirketinde, bankalara özel, temelinde blockchain teknolojisi olan bir işletim sistemi geliştiriyor.

Eski bir Google çalışanı olan Paul Taylor kurduğu Tought Machine isimli FinTech şirketi ile önemli bir hedefe ulaşmaya çalışıyor. Şirketin yayınladığı bir basın bülteni bu hedefin detayları hakkında bilgi veriyor.

Paylaşılan bilgilere göre Londra merkezli iki yıllık geçmişi olan ve yönetim kadrosunun çoğu eski Google çalışanlarından oluşup bünyesinde 50’den fazla uzman çalıştıran Tought Machine bankacılık sektörüne özel bir işletim sistemi üzerinde çalışıyor.

Sistemin temelinde, bankacılık sektörü için en önemli unsur olan güvenliği sağlamak üzere, özel bir blockchain teknolojisi kullanılarak şifreleme yapılması yatıyor. Bu yapı sistemin bulut tabanlı bir platformda çalışarak birkaç kişiden milyonlarca kişiye hizmet verebilecek şekilde ölçeklenmesini kolaylaştırıyor. Bunların ötesinde sistem saniyeler mertebesindeki sürelerde milyonlarca işlem gerçekleştirebiliyor ve gerçek zamanlı olarak bunları tek bir kayıt sisteminde saklayabiliyor.

Sistemin yetenekleri arasında kredi, mortgage ve benzeri diğer bankacılık hizmetlerine yönelik çözümler de var.

Şirketin kurucusu Taylor Reuters’e verdiği bir röportajında; “Pek çok banka hâlâ 80 ve 90’larda yazılmış sistemleri kullanmaya devam ediyor. Bu dönemler henüz internetin bile doğru düzgün ortaya çıkmadığı bir dönem ve internet uygulamaları çağının güvenlik ihtiyaçlarından çok uzaklar. Bizim yaptığımız iş blockchain merkezli güvenli işlemler gerçekleştirmek ve bunları yine güvenli şekilde saklamak” diyor.

Vault OS adı verilen sistem bankalar için akıllı kontratlar ve makine öğrenmesi gibi yenilikçi teknolojileri de sağlıyor. Sistem farklı bankaların değişken ihtiyaçları için modüler olarak yapılandırılabilecek şekilde tasarlanmış. Şirketin web sitesine buradan ulaşabilirsiniz.