İş modelleri ile geleneksel bankalara meydan okuyan yenilikçi ve küçük bankalardan birisi dikkatleri üstünde topluyor.

Challenger Bank son yıllarda ortaya çıkan yeni bir tanım. Oxford sözlüğünde karşılık olarak; “ Nispeten küçük yapıya sahip ancak büyük ve köklü ulusal bankalar ile rekabet etmek için kurulmuş bankalar” olarak karşılık buluyor. Türkçeye her ne kadar “Meydan Okuyan” veya “Yenilikçi Cesur” olarak çevirsek de henüz tam olarak kavramsal bir karşılığı bulunmuyor.

Birleşik Krallık merkezli Mondo bu tarz bankalardan birisi. Bir cep telefonu uygulaması olarak bu yılın Mart ayında faaliyete geçen Mondo aradan dört ay bile geçmeden 52 bin kayıtlı kullanıcıya ve 20 milyon Sterlin para transfer hacmine ulaştı. Bu hem Mondo hem de yenilikçi cesur bankalar için büyük bir adım.

Mondo yaptığı açıklamada ilk iki ay içinde günlük toplam harcama tutarının 80 bin sterlin iken bunun son iki ayda 200 bin sterlin seviyesine kadar yükseldiğini de belirtti. Şirketin yayınladığı infografik harcamaların dağılımı detaylı şekilde bizlere sunuyor. Yeme, ulaşım, alış veriş ve market harcamaları için kullanılan sistemde ortalama en yüksek harcama kalemini alışveriş başlığında Apple Store alıyor.

mondo_info