Özel şoför kiralama servisi Uber, kredi kartıyla ödemenin yasak olduğu Arjantin’deki varlığını Bitcoin’e borçlu.

Güney Amerika ülkesi Arjantin’de Uber sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Ülkede kredi kartıyla ödeme alması yasak olan özel şöför kiralama hizmeti, ödemeleri Bitcoin kartlarının da aralarında yer aldığı alternatif yöntemler üzerinden tahsil ediyor.

Latin Amerika Bitcoin Konferansı kurucusu Franco Amati, Uber’in Arjantin’de ücret kestiği yerleri farklı bölgeler olarak göstererek kredi kartı engelini aştığını, hükümetin bunu fark edip engel koyduğunu ifade etti. Sözlerine Uber’in ise karşı adım atarak ön ödemeli kartları teşvik etme gayretinde olduğunu belirterek devam eden Amati, Bitcoin kartları SatoshiTango ve Xapo kartlarının çalıştığını, üstelik günlük yüzde 25 de indirim sunduğunu belirtti. Turistlerin de kullanabildiği kartlar ön ödemeli ve BTC kartlar olarak tanımlanıyor.

SatoshiTango’nun CEO’su Matias Bari konuyla ilgili açıklamasında, Uber’in hükümetle yaşadığı sorun ile birlikte kart kullanımdan artış görüldüğünü, Uber için yeni ödeme yöntemleri araştırdıklarını söyledi.

Görünüşe bakılırsa Uber’in küresel düzeydeki ekonomik modeller dallanıp budaklanıyor, ancak şu da bir gerçek ki çok daha radikal önlemler sonucu tamamen sonlanan çok sayıda servis de mevcut. Örneğin ABD hükümeti ile kavgaya tutuşan Bundy ailesi, PayPal hesaplarının iptaliyle çaresiz kalmıştı.