Fransız yazılım devi Dassault Systemes kara para aklamayı önleme ve müşterileri daha iyi tanımak üzerine bir eğitim ve yarışma programı için FinTech girişimlerini davet ediyor.

Bu yılı giderek artan sayıdaki FinTech girişim etkinlikleri ve yarışmaları ile geçireceğiz gibi görünüyor. Dünyanın en büyük yazılım firmalarından birisi olan Dassault Systemes de bu kervana katılan firmalardan birisi.

Şirket temelinde üç boyutlu çözümler üzerine uzmanlaşmış olsa da dünya üzerindeki tüm farklı teknolojilerin bu konseptte kullanımının araştırılması üzerine kurduğu 3DExperience Lab bünyesinde FinTech girişimlerine yönelik bir eğitim ve yarışma programı düzenliyor.

Öncelikle 16 Eylül 2016 tarihine kadar başvuru yapacak girişimlerden bazıları seçilecek. Akabinde kendilerine içlerinde pek çok uzman yer alan eğitimciler tarafından 5 Ekim – 22 Aralık tarihleri arasında yedi haftalık bir eğitim verilecek. Daha sonra bu girişimler kara para aklamaya karşı önlemler (anti money laundering – AML) ve müşterini daha iyi tanı (Know your customer – KYC) alanlarında çözümler geliştirmek üzere bir yarışmaya dahil edilecek.

Girişimlerin sadece teknoloji değil gelişmiş kullanıcı ara yüzleri, lisanslama, yasal gereksinimler gibi alanlarda da kendilerini geliştirmesi ve bu yeteneklerini göstermesi bekleniyor.

Yarışmayı kazanan girişimler ise daha ileri seviyede eğitimlerin yanı sıra yatırımcılar ile de bir araya getirilecek.

Yarışmaya katılmak isteyen tüm girişimler buradan başvuru yapabilirler.