Princeton University popüler çevrimiçi eğitim platformu Coursera üzerinde tümüyle ücretsiz Bitcoin ve Blockchain eğitimi verecek. Kaydolmak için geç kalmadınız.

Bitcoin ve genel olarak tüm kripto para birimlerinin oluşturulmasına imkan tanıyan altında blok zinciri “blockchain” teknolojisi şu anda pek çok banka ve finansal kurum ile girişimin ilgi alanındaki konular. Öte yandan bu alanda yeterli uzmanları bulmak neredeyse samanlıkta iğne aramak kadar zor. Şu anda dünya üzerinde 7 ila 8 bin Blockchain uzmanının olduğu tahmin edilirken bu konuda gerçekten uzman yazılımcılar yılda 220 bin dolara varan kazançlar elde edebiliyorlar.

Blok zinciri teknolojisi bu kadar popüler olunca bu konuda eğitim verecek kurumlar da ortaya çıkmaya başladı. Örneğin New York merkezli Byte Academy sekiz haftalık tam gün eğitimden oluşan bir blok zinciri kursu düzenliyor ancak bunun bedeli 10 bin dolar. Benzer bir hızlandırılmış iki günlük kursa ise Lüksemburg’da 1.200 Avro bedel ile katılabilirsiniz. Öte yandan tümüyle ücretsiz bir alternatifiniz de var.

Princeton Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri fakültesi öğretim görevlisi Arvind Narayanan popüler çevrimiçi eğitim platformu Coursera üzerinde ücretsiz bir kurs düzenliyor. “Bitcoin and Cryptocurrency Technologies” adı altında verilecek bu kurs 16 Eylül tarihinde başlayacak ve katılım için sadece dersleri anlayacak kadar İngilizce bilmeniz yeterli. Kurs sonunda bir sertifika verilmeyecek ancak Bitcoin ve Kripto Para Birimi Teknolojileri kursunu tümüyle ücretsiz olarak almak bile başlı başına yeterli olsa gerek.

Bu kursa buradan kaydınızı yapabilirsiniz.