Hollanda merkezli küresel ödeme teknolojileri firması PayU, Hindistan merkezli FinTech girişimi Citrus Payment’i 130 milyon dolara satın aldı.

Küresel ödeme teknolojileri firması PayU Güney Afrika merkezli Naspers firması tarafınsan sahip olunan ve ülkemizde de faaliyet gösteren bir finansal çözümler şirketi. Geçtiğimiz günlerde Türkiye’de BDDK’dan lisansını alan PayU bu sefer yaptığı bir satın alma ile gündeme geldi.

Hindistan’daki operasyonlarını geliştirmek isteyen PayU Hindistan’da faaliyet gösteren ve Jitendra Gupta ile Satyen Kothari tarafından kurulan Citrus Payment’i 130 milyon dolar değerleme ve nakit ödeme ile satın aldı.

Citrus Pay kurulduğu 2011 yılından bu yana tüketici bankaları ile kredi kartı firmaları arasında bir köprü vazifesi görüyordu ve bu güne kadar Japonya merkezli Beenos ve EContext’dan 32 milyon dolar ile Sequia ve Ascent Capital’den 25 milyon dollar yatırım almıştı. Yatırımcıları şirketin yaklaşık yüzde 70 ila 80 hisselerini ellerinde tutuyordu.

PayU’nun bu satın alma ile Hindistan’da 2020 yılına kadar 500 milyar dolar hacme ulaşacak dijital para transferi pazarında önemli bir pay sahibi olmak istediği sonucunu çıkartabiliriz.