Ödeme çözümleri devi Visa, küresel alanda daha hızlı, ucuz ve şeffaf ödeme hizmeti sunmak için Blockchain platformu kurdu. 

Visa, dünya genelinde kullanılmak üzere geliştirilen Blockchain platformunu duyurdu. Visa B2B Connect adını taşıyan Blockchain ödeme platformu, küresel ölçekteki B2B ödemelerinin güvenliğini artırmayı hedefliyor.

Visa bu çözüm için Chain firmasının Chain Core teknolojisini kullanıyor. Sistem ağ içindeki tüm tarafların bir birini tanıdığı güvenilir bir ortam üzerine kurulmuş.

Visa B2B Connect, ağın tüm katılımcıları zaten bilindiği için daha güvenli ve şeffaf ödeme imkanı sunacak. Ağdaki isimlerin yanında, ödemeler ise Visa kontrolündeki Blockchain’de tamamen gizli olacak.

Tüm finansal işlemler, kayıtlarının değiştirilmez kılınması için otomatik olarak şifrelenecek. Visa, katılımcı taraflara gerçek zamanlı bilgilendirme notları sunacak.

Blockchain teknolojisine küresel alanda yapılan en büyük yatırımlardan biri olarak beliren Visa B2B Connect, 2017’de belli olmayan bir tarihte test edilecek.