Litvanya devleti toplu fonlamaya olan ilgiyi değerlendirerek yenilikçiliğin önünü açmak için bu fonlar ile alakalı yasaları yeniden düzenledi.

Crowdfund Insider’ın yayınladığı habere göre Litvanya Crowdfunding and P2P Lending Association yönetim kurulu başkanı ve aynı zamanda bir hukuk firması ortağı olan Vytautas Šenavičius bir açıklama yaparak; “Litvanya Cumhuriyeti Parlamentosu Toplu Fonlama kanunu düzenledi. Litvanya Merkez Bankası ve Ekonomi Bakanlığı ile gerçekleştirilen değerlendirmeler sonrasında daha önce gerçekleştirilen düzenleme taslağının daha esnek ve kapsamlı hale getirilmesini sağladık” dedi.

Yeni kanuna göre toplu fonlama alanı Litvanya Merkez bankası tarafından düzenlenecek ve kanun 1 Aralık 2016 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. Kanun kapsamında toplu fonlama servisleri herhangi bir ön şart olmaksızın şirketlerin 5 milyon Euro’ya kadar fon toplamasına izin verecek. Eğer toplanan fon 5 milyon Euro’yu geçerse bu durumda merkezi düzenleme kurumu olan Litvanya Merkez Bankasına durum bildirilerek onay alınması gerekecek.

Konu ile alakalı İngilizce kanun taslağına buradan ulaşarak göz atabilirsiniz.