FinTech ekosistemindeki yatırım, birleşme ve satın almaları takip eden Financial Technology Partners küresel ölçekte Kasım 2016 sonuçlarını açıkladı.

Financial Technology Partners (FTP) tarafından FinTech ekosistemine ait Kasım 2016’ya ait küresel karne yayınlandı.

Bu rapora göre FinTech ekosisteminde Kasım ayı boyunca toplam 3,1 milyar dolarlık 98 yatırım ve toplam 5 milyar dolarlık 55 birleşme veya satın alma işlemi gerçekleşti.

Bu rakamlar bir önceki aya göre kıyaslandığında yatırım sayısında yüzde 20 azalma olmasına rağmen toplam yatırım miktarı yüzde 120 arttı. Öte yandan birleşmelerde adetsel olarak geçen ay gerçekleşen 59 işleme göre bu ay 55 işlem gerçekleşti. infor’un tek başına 2 milyar dolar yatırım alması FinTech sektörü açısından rakamların nerelere ulaşabileceğini bizlere gösteren ilginç bir nokta olarak karşımıza çıkıyor. Tutar bakımından ise Ekim ayında 5,9 milyar dolar olan birleşme ve satın alma hacmi Kasım ayında 5 milyar dolara geriledi. Başka bir deyiş ile işlem başına ortalama maliyetin yükseldiğini belirtebiliriz. Bu işlemler içinde Symantec tarafından LifeLock firmasının 2,3 milyar dolara satın alınması en dikkat çekici işlem ve liste başı olarak karşımıza çıkıyor.

Kasım ayında gerçekleşen yatırımların 27’si kredilendirme ve bankacılık teknolojilerine, 21’i yatırım ve varlık yönetimine, 17’si ödeme sistemlerine gerçekleşti. Kasım ayında bir önceki aya göre yatırım ve varlık yönetiminin daha ön plana çıktığını görüyoruz.

Birleşme ve satın almalarda ise işlemlerin 15’i yatırım ve varlık yönetimine gerçekleşti. Bir önceki aya benzer şekilde bu alandaki satın alma ve birleşmeler liderliğini korudu. Bunu 11 işlem ile ödeme sistemleri takip etti.

Linkini de paylaştığımız raporun içinde önemli yatırım, satın alma ve birleşmelerin üstüne tıklayarak detaylı raporlarına da ulaşabilirsiniz.

Geçtiğimiz ayların raporlarına ise aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

FinTech ekosisteminin Ekim 2016 karnesi

FinTech ekosisteminin Eylül 2016 karnesi

FinTech ekosisteminin Ağustos 2016 karnesi

FinTech ekosisteminin Temmuz 2016 karnesi

FinTech ekosisteminin Haziran 2016 karnesi