Bitcoin fiyatlarının bu yıl tüm beklentileri aşarak iki kattan fazla yükselmesinin arkasında iki ülkenin ekonomi politikalarının önemli bir etkisi var.

Panos Mourdoukoutas’ın Forbes için kaleme aldığı yazı Bitcoin değerindeki beklentilerin ötesindeki yükselişin arkasında yatan önemli iki temel nedene dikkatleri çekiyor.

Temel olarak Hindistan Başbakanı Narendra Modi ve Venezüella Devlet Başkanı Nicolás Maduro arasında görüş ve yönetim stratejisi olarak ciddi farklılıklar olmasına rağmen her iki yöneticinin sürdürdükleri ekonomi politikalarının Bitcoin değerini etkilediğine dikkat çeken yazı Hindistan’ın seri ve radikal kararlar ile nakitsiz sisteme geçiş için aldığı tedbirlerin ve Venezüella’da yaşanan ekonomik kriz ile enflasyonun, vatandaşların güvenli bir limana kaçış için onları Bitcoin almaya yönlendirdiğinin altını çiziliyor.

Yazar’a göre altın, her iki ülke vatandaşları için, alternatif bir yatırım aracı olabilir ancak altının harcanması Bitcoin kadar kolay değil ve sahip olduğu avantajlara rağmen Bitcoin merkezi bir yönetime bağlı olmadığı ve manipüle edilemediği için çok daha güven veren bir yatırım aracı olarak görülüyor.

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz.