IBM tarafından IBM Blockchain adı verilen yeni bir servis kullanıma sunuldu. 

Kurumsal çözümler üreten IBM, Linux Foundation tarafından yönetilen Hyperledger Project’in Blockchain kodunu kullanarak işletmelerin bulutlarında uygulamalar oluşturmasını sağlayacak yeni bir hizmeti kullanıma sundu.

Firma, IBM Blockchain adı verilen yeni ürününün, geliştiricilerin açık kaynak grubu tarafından ilk kez yayınlanacak olan Hyperledger Fabric’i kullanarak kurumsal düzeyde teknoloji üreten ilk hizmet olduğunu açıkladı.

IBM’den yapılan açıklamaya göre Fabric Blockchain zincir, saniyede binden fazla işlem gerçekleştirebiliyor ve büyük işletmelerin uygulamalarını kurmaları için gerekli özellikleri içerdiği açıklandı. Ayrıca teknoloji şirketi SecureKey Technologies ve bir grup Kanadalı bankayla yeni Blockchain servislerini kullanarak dijital kimlik ağı kurmak için çalıştıkları konusunda bilgi de verildi.

Önümüzdeki aylarda kullanıma sunulacak olan ağ, tüketicilerin yeni banka hesapları, ehliyetler veya kamu hizmetleri gibi hizmetlere erişirken kimliklerini kanıtlamalarını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Bankalar arasında Bank of Montreal, Royal Bank of Canada, Nova Scotia Bankası, Canadian Imperial Bank of Commerce ve Toronto-Dominion Bank yer alıyor.

Teknoloji şirketleri ve profesyonel servis firmaları, gelişmekte olan pazarı yakalamak için yarışırken, Blockchain yatırımlarını arttırdı.

IBM, Blockchain alanındaki en agresif büyük teknoloji şirketlerinden biri ve Northern Trust Corp, Wal-Mart Stores Inc ve Depository Trust & Clearing Corporation gibi teknolojiyle ilgili uygulamalar geliştiren birkaç büyük müşteriye hizmet veriyor.

IBM, Çinli şirket Energy-Blockchain Labs ile karbon varlıkları için Blockchain’e dayalı bir varlık yönetim platformunu da test ettiğini açıkladı. Şirketler, bu yılın sonlarında yeni IBM Blockchain’i kullanarak oluşturulan platformu kullanıma sunmayı hedefliyor.

IBM’in yeni servisi hakkında bilgi firmanın internet sitesinde yer alıyor.