Avrupa’nın yenilikçi FinTech şirketlerinden Compte-Nickel’in yüzde 95 hissesi BNP Paribas tarafından satın alındı.

Dijital bankaların ve bazı FinTech şirketlerinin ulaştığı büyüklük ve belki de daha önemlisi potansiyelleri, geleneksel bankaların satın alma bütçelerinde hareketliliğe neden oluyor. Bu alandaki son gelişme, Fransa’nın yenilikçi FinTech şirketlerinden Compte-Nickel’in el değiştirmesi oldu. Anlaşmalı olduğu mağazalara gelen müşteriler için yalnızca beş dakika içinde uluslararası banka hesabı ve kredi kartı hizmeti tanımlayan şirket, son dönemin en parlak FinTech girişimlerinden biri olarak karşımıza çıkmıştı.

Finextra.com’un haberine göre BNP Paribas grubu, Compte-Nickel’in sahibi olan “Financière des Paiements Électroniques” firmasının yüzde 95 hissesini satın aldı. Satın alma tutarıyla ilgili resmi bir açıklama ise henüz yapılmadı.

Compte-Nickel için açıklanan son veriler, üç yıl önceki lansman tarihinden bu yana 540 bin müşteriye ulaştığı yönünde. Şirket, her 30 saniyede bir yeni bir hesap açtığını belirtiyor. Hedef ise 2020’ye kadar 2 milyon hesaba ulaşmak.

BNP Paribas’ın üst düzey yöneticilerinden biri olan Thierry Laborde, Compte-Nickel’in halihazırda sundukları hizmetleri tamamlayıcı bir nitelik taşıdığını belirtiyor. Laborde ayrıca Compte-Nickel’in grubun diğer operasyonlarından bağımsız olarak faaliyetlerini sürdüreceğini sözlerine ekliyor.