Avrupalı FinTech şirketleri, Avrupa FinTech Birliği’ni kurmak için güçlerini birleştirdiler.

Avrupa’daki önde gelen FinTech şirketlerinden bazıları Berlin’de Avrupa Fintech Birliği’ni (EFA) kurmak için bir araya geldi. EFA üyelerine, endüstriyi etkileyen politika ve düzenleyici gelişmeler hakkında bilgi sunacak. Verilecek bilgiler arasında devlet mali denetimi, yeni teknoloji gereksinimleri ile veri ve tüketici koruması gibi konular yer alacak.

EFA, FinTech şirketlerinin bilgi ve değerli tecrübelerini değiş tokuş edebilmesinin yanı sıra ulusal ve Avrupa düzeyinde yeni düzenleyici girişimlere cevap vermenin yollarını tartışabilecekleri bir platform da görev yapıyor. Birliğin hedefi ise, karar verme sürecinde FinTech endüstrisinin stratejik çıkarlarına daha fazla ağırlık vermek olarak belirlendi

Alman Parlamentosu Mali Komitesi üyesi Olav Gutting, EFA’nın kurulmasını memnuniyetle karşılıyor. “Yeni platform bizim için önemli bir değerdir. Finans sektöründeki yenilikçi şirketlerin saflarında tek bir irtibat noktasına sahip olmanın faydalarını görüyoruz. Bu, yasa koyucular olarak daha iyi kararlar almamıza yardımcı oluyor “dedi.

Sven Schulze (Avrupa Parlamentosu Üyesi), Avrupa yasama önerilerinin birçok FinTech şirketinin ihtiyaç ve özelliklerini hesaba katması gerektiğini de vurguladı. “FinTech endüstrisi gibi hızlı büyüyen bir ekonomi sektörü için artmakta olan dinamiği engellememek için daha fazla mevzuattan daha ziyade özel düzenlemelere ihtiyacımız var” dedi.

EFA’nın açılış etkinliğinin katılımcı ve potansiyel üyelerin listesi içinde Number26, FundingCircle ve GoCardless gibi şirketleri yer alıyor. EFA, FinTech işinde faaliyet gösteren tüm Avrupa şirketlerinin katılımına da açık olarak konumlandırılıyor. Birlikle ilgili detaylı bilgi resmi internet sayfalarında yer alıyor.