İkinci Barclays Hızlandırıcı Programı kapsamında Afrika ülkelerinde Techstars tarafından desteklenen 10 girişimin ismi açıklandı.

Barclays Hızlandırıcı Programı Afrika’ya ilk olarak geçen yılın başında geldi ve Barclays Africa, programa katılan 10 yeni girişimin yedisi ile ilk işbirliği anlaşması imzaladı. Şirket, Mayıs ayı ortalarından itibaren Cape Town’daki Barclays Africa’nın Rise FinTech inovasyon merkezinde 13 haftalık hızlandırma programına katılacak 10 şirketi seçti.

Katılımcılar, Kenya layaway girişimi ​​Flexpay’in yanı sıra, etkinlik ticaret platformu Howler, tüketici analitiği girişimi ​​Spatialedge, seyahat girişimi FOMO Travel, ortak fon platformu Sun Exchange, ödeme çözüm sağlayıcı Byte Money ve online sigorta platformu eCOIDA,

Bu şirketlere daha sonra Amerikan yapay zeka girişim şirketi Abe.ai (ABD), İsrail’in dijital ticaret platformu Avenews-GT ve ABD merkezli yatırım girişimi ​​Kapitalwise da eklenecek.

Barclays Africa Group baş yaratım sorumlusu Yasaman Hadjibashi; “Fintech’ler ve aslında her türlü yeni girişim ile derin işbirliklerimiz sayesinde, Afrika için bir fark yaratacak yeni ürünlerin, deneyimin ve hizmetlerin oluşturulmasını, hızlandırılmış dağıtımıyla sonuçlanabilecek bu ivmeyi daha da ileri götürmeyi hedefliyoruz” dedi.

Başvurular, 52 ülkedeki FinTech şirketinden alındı ​​ve bunlardan 10’u rekabetçi bir süreçten sonra seçildi. En iyi FinTech çözümleri, Barclays Africa Group’un uzmanlığı ile kullanılabilir hale getirilebilir ve katılımcılar, bankanın uzmanlık ve teknoloji ekiplerinden yararlanma fırsatı bulabilir.

Techstars’ın Genel Müdürü Yossi Hasson, “Başarıya ulaşan 10 başarılı şirketten her biri, global ölçekte önemli ve ilgili bir oyuncu olma potansiyeline sahip olduğuna inandığımız benzersiz bir şirketi temsil ediyor. Barclays Afrika’nın merkezine erişim, bu FinTech şirketlerinin, Barclays ile ortaklık veya dağıtım anlaşmaları yoluyla büyümelerini hızlandırmalarına yol açabilir. Ayrıca bu girişim üst düzey önemli kişilere erişim imkânı bulamayacak yeni girişimlere uzmanlık kazandırmak için önemli bir fırsat sunuyor.”

Kaynak: Distrupt Afrika