Ortaya atılan iddialar doğruysa; Apple, kullanıcıları arasında para transferine imkan sağlayacak yeni bir ödeme sistemi üzerinde çalışıyor. 

Apple’ın iPhone kullanıcılarının birbirlerine para göndermesine izin veren Venmo benzeri bir hizmet üzerinde çalıştığı iddia edildi. Teknoloji yayını Recode’a bilgi veren kaynaklar Apple’ın “Apple Cash” ya da benzeri bir isme sahip olacak ve bu yılın sonlarında (muhtemelen sonbahar aylarında) tanıtılacak kişiden kişiye para gönderme hizmetini piyasaya süreceğini iddia etti.

Kaynaklar, konuyla ilgili net bir tarih vermese de Apple’a yakın kaynaklar firmanın ABD’de kullanılan Venmo benzeri hizmetinin geliştirmesi aşamasında olduğunu düşünüyor.

Yine aynı kaynaklara göre şirket, kısa süre önce kendi Venmo rakibini tanıtma konusunda ödeme endüstrisi ortaklarıyla görüştü. Hizmetin, bir iPhone sahibinin diğer iPhone sahibine dijital olarak para göndermesine izin vereceği düşünülüyor. Kaynaklara göre, adı henüz netleşmeyen bu ödeme hizmeti Visa ile bir ortaklık içeriyor. Yine aynı kaynaklara göre kullanıcılar, Visa’nın altyapısı üzerinde çalışan ve doğrudan Apple’ın kullanıcıdan kullanıcıya bağladığı dijital ön ödemeli kartları alabilecekler. Ayrıca bu sistem Apple Pay’a ile entegre olarak kullanılabilecek.

Geliştirilmekte olan yeni hizmetin Apple’ın ödeme altyapısı olan ve ilk iki yılda yeteri kadar yaygınlaşamayan Apple Pay’ın kullanımını artırmanın bir yolu olarak görülüyor. Apple’ın yeni ödeme servisini kullananlardan ücret almayacak. Bu nedenle şirketin platformdan sağladığı tek kazanç, Apple / Visa bankamatik kartından sağlanacak.