Capgemini tarafından yayınlanan bir raporda hızlı şekilde kendi API sistemlerini geliştirmeyen bankaların yanlızlaşabileceği vurgulanıyor.

Capgemini tarafından yayınlanan Dünya Perakende Bankacılık Raporu 2017 ile geleneksel olmayan finansal hizmet sağlayıcılarının (Raporda FinTech şirketleri için böyle bir tanımlama yapılmış) müşterileri cezbetmeye odaklandıkları belirtiliyor. Bu sebeple geleneksel bankacılık müşterilerinin yaklaşık üçte biri şimdiden FinTech şirketlerinin müşteri havuzuna dahil olmuş durumda.

Capgemini’ye göre geleneksel oyuncuların hâlâ vakti var ve FinTech firmalarının kendileri için oluşturduğu tehdit henüz çok ciddi boyutlara ulaşmış değil.

Raporda; “Çoğu banka eski sistemleri arasındaki bilgi akışını artırmak için dâhili olarak API’leri kullanıyor olsa da, bankaların pek çok iş ortağı bu işlevselliklerden henüz yeterince faydalanma noktasına gelemediler” tespiti yapılıyor.

Okuma Tavsiyesi: API nedir?

Rapor çöyle devam ediyor: “Bununla birlikte bankalar, API’lerin sistem ve verilerinin üçüncü şahıslar tarafından yaygın olarak kullanılmasını sağlayarak ve her iki organizasyon için de yeni gelir akışı yaratma ve işlevselliği iş dünyasına sunma potansiyeli taşıyorlar.”

API’leri kendi avantajlarıyla kullanmak, bankaların teknoloji uyumsuzluğunu atlayarak yenilik yapmalarına ve aynı zamanda mümkün olduğunca çabuk yeni hizmetleri başlatmalarına olanak tanıyacak.

Sonuçta bankaların gelecekteki başarısı daha açık bankacılık modeline doğru bir geçiş gerektiriyor.

Raporda; “Bu yolda giderken dikkatli bir planlama yapmak gerekiyor ve süreç bankaları iş modellerini nasıl geliştirecekleri konusunda stratejik seçimler yapmaya zorluyor” deniliyor.

Rapor ayrıca geleneksel bankacılık ve FinTech çözümlerinden faydalanan müşterilerin memnuniyet oranlarını da yayınlıyor. Bu verilere göre;

Kuzey Amerika’da FinTech’ler, bankaların yüzde 49,5’ine kıyasla müşterilerin yüzde 57,8’i için olumlu deneyimler sunuyor.

Farklı bölgelerde geleneksel bankacılık ve FinTech müşteri memnuniyet oranları

 

Avrupa Birliğinde alınan karar kapsamında 2018 yılına gelindiğinde tüm AB ülkelerindeki bankaların tüketici verilerini, yeni teşebbüsler ve diğer finansal kurumlar tarafından erişebilmeleri için API’ler üzerinden etkili bir şekilde erişime açmaları gerekecek.

 

Kısacası bankacılık için API servislerinin önemi giderek artıyor ve tüm bankaların şimdiden bu alanda çalışmalar abaşlayarak gerekli deneyim ve tecrübeyi edinmesi büyük önem arzediyor.