Blockchain tabanlı yapısı ile sigorta sektörü ve müşteriler arasında bir pazar yeri olmayı hedefleyen InsureX Ethereum tabanlı yapısı ile ICO süreciyle açılışa hazırlanıyor.

Blockchain tabanlı çözümlerin pek çok endüstriyi değiştirmesi bekleniyor. Bunlardan birisi de sigortacılık sektörü ve çok yoğun görmeye alışı olmadığımız InsurTech alanındaki gelişmelerden birisine güzel bir örnek yaşıyoruz.

Londra merkezli InsureX içlerinde Cristina Dolan gibi tanınmış isimlerin de bulunduğu güçlü bir kadroya sahip. Platform Ethereum Blockchain altyapısını kullanıyor ancak kendi kripto token birimine sahip ve bu token IXT olarak isimlendirilmiş.

InsureX üzerinde poliçe ve hizmetlerini listleyen sigorta şirketleri ile bunları satın almak isteyen şirket ve kişiler bir araya gelebiliyor. Sigorta ihtiyacı bulunan taraflar beğendikleri poliçeleri platform üzerinden satın aldıktan sonra bu işlem sistemin Blockchain tabanlı altyapısına kaydoluyor.

Şu anda tanıtım ve ICO süreci hazırlığı içinde bulunan InsureX 11 Temmuz tarihinden başlayarak 31 Temmuz tarihine kadar IXT Tokenları için ön satış gerçekleştirecek. 1 ETH (30 Haziran itibariyle yaklaşık 290 dolar) karşılığında 1.125 IXT satışı yapılacak olan süreçte 100 milyon adet IXT token içeren bir havuz kapasitesi belirlenmiş.

ICO sürecinden sonra bu yıl sonuna kadar sistemin geliştirme ve tanıtım çalışmaları devam edecek. InsureX’in gelecek yıl başında faaliyete geçmesi bekleniyor.

Bakalım InsureX güçlü kadrosu ve iddialı çözüm önerisi ile ne kadar başarılı bir InsurTech girişimi olabilecek. Şirketin tanıtım videosunu aşağıda izleyebilir, sistemin altyapısı ile alakalı hazırlanan çalışmayı buradan indirebilir, sitesine ise buradan ulaşabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=hHyGNR8HP1w