İnternet dünyasının ilk FinTech şirketlerinden birisi olan PayPal, FinTech kavramını ve ekosistemini detayları ile incelediği bir rapor yayınladı.

FinTech yeni bir kavramdır. FinTech geleneksel bankacılığın dışındadır. FinTech düzenlemeye tabi değildir. … ve daha fazlası. Eğer bir kelime popülist söylemlerin totemi haline gelmişse bunun gibi daha pek çok cümle kurabilir ve bilimum konferanslarda, üretilen içerikler de kullanarak havalı görünebiliriz. Ancak gerçekler böyle değil.

İnternet dünysının ilk FinTech şirketlerinden birisi olan PayPal yayınladığı bir rapor ile FinTech kavramının ve ekosisteminin detaylarını pek çok açıdan ele alıyor. Efsaneler ve Gerçekler bölümü ile açılış yapan raporpek çok doğru bilinen yanlışı ve gerçekleri ortaya koyduktan sonra FinTech kavramını gerçek başarı hikayeleri üzerinden yansıtıyor.

FinTech ekosisteminini geliştirmek ve sağlıklı bir zemine oturtmak için çeşitli tartışmaları teşvik eden rapor eIdentity, eAuthentication, eSecurity ve eRegulation kavramları üzerinden sağlıklı bir FinTech ekosistemi gelkiştirmek gerektiğini belirtiyor.

Yaklaşık 40 sayfalık bu raporu arşivinize ekleyerek mutlaka gözden geçirmenizi tavsiye ediyoruz.

Raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.