Yasal uyumluluk gereksinimlerini teknolojiyle çözen RegTech şirketleri, yasal düzenlemelere tam uygunluk için gereken zaman ve kaynak maliyetini düşürerek, inovasyonun yolunu açıyor.

Yasal düzenlemelere uyum için gerekli süreçler, işletmeler için ciddi bir zaman ve kaynak harcanmasına neden olurken bu maliyetler daha sonra uyumluluğun sürdürülmesinden öte modern çağın hızla değişebilen düzenlemelerine uyum gösterilmesini de zaman zaman operasyonel olarak imkansız kılabiliyor. Mevcut durumda yüksek maliyetli olan uyumluluk operasyonları, doğru uygulanmaması durumunda oluşacak cezai yaptırımlar yüzünden daha da yüksek giderler ortaya çıkarabiliyor.

FinTech dünyasında, yasal uyumlulukta etkin ve teknoloji temelli çözümler üretmeyi hedefleyen bir alt iş kolu olan RegTech, uyumlulukta yaşanan zorlukları yenilikçi teknolojilerle çözüme kavuşturuyor. Bilgi teknolojilerini yasal düzenlemelerin takibi için kullanan RegTech, dünyanın her yerinde gelişmeye devam ediyor.

Avrupa kıtasında RegTech’in öncüsü yine Birleşik Krallık olurken, kıta genelinde İrlanda’dan Almanya’ya, İsviçre’den Belçika’ya kadar pek çok RegTech girişimi faaliyet gösteriyor. Bu girişimler hakkında daha fazla bilgi için, RegTech’in Avrupa’daki çehresini çizen LTP listesine buradan göz atabilirsiniz.