Kakao Bank, dört günde 820.000’den fazla kullanıcıya ulaşmayı başardı.

Güney Kore’nin sadece dijital kanallar üzerinden bankacılık hizmeti sunan FinTech girişimlerinden birisi olan Kakao Bank, hizmete girdikten sonra sadece dört gün içinde 232 milyon dolar kredi ve 245 milyon dolar mevduat ile toplam 477 milyon dolar değerinde işleme imza attığını açıkladı. Kakao Bank uygulaması, 1,5 milyon kez indirilirken 820.000’den fazla kullanıcı kazanmayı başardı.

Kakao Bank, performansıyla bir diğer dijital banka olan rakibi K Bank’i geride bıraktığını belirtti. Her iki banka da geçtiğimiz yıl sanal kapılarını açmayı planlarını açıklamışlardı.

Kakao Bank, Güney Kore’nin en çok kullanılan dijital mesajlaşma platformu Kakao Talk’un sağlayıcısı olan yerli bir internet şirketi Kakao Corp tarafından sunuluyor. Tencent ve Ebay gibi büyük şirketler de Kakao Bank’a yatırım yapan yatırımcılar arasında bulunuyor.

Rakibi K Bank ise Güney Kore’nin telekomünikasyon şirketi olan KT Corporation tarafından destekleniyor.

Her iki banka da banka şubesine gitmeden, bir cep telefonu numarası ve bir kimlik kullanarak uygulama aracılığıyla hesap açılmasını ve bankacılık işlemleri yapılmasını sağlıyor.