Küresel para transferlerini kolaylaştırmak için yola çıkan Blockchain teknoloji şirketi Ripple, Mumbai’deki ilk ofisini açtığını duyurdu.

Swift ve benzeri küresel ödeme çözümlerine alternatif olarak hizmet vermek amacıyla yola çıkan Ripple Hindistan’da ilk ofisini açmakla birlikte, büyüyen müşteri tabanına daha iyi hizmet verebilmek için dünya çapında yeni ofisler açılacağının sinyalini de verdi. Ripple’in hali hazırda Avustralya, Japonya ve İngiltere’de ofisleri bulunuyor.

EconoTimes‘ın haberine göre Ripple’ın Hindistan’a açılması ülkenin Blockchain teknolojisine adapte olma hızına da doğrudan etki edecek. 2017’nin başlarında Hindistan Merkez Bankası’nın da katkılarıyla düzenleyiciler, bankalar ve finansal kurumları Blockchain uygulamalarını keşfetmek üzere çalışmalarını başlatmışlardı. Öte yandan Hindistan’daki Telangana ve Andhra Pradesh gibi eyaletler Blockchain teknolojisini e-devlet uygulamalarına getirmeyi planlıyor.

Yapılan resmi açıklamaya göre Ripple’ın Hindistan’daki ofisine ülke müdürü olarak Navin Gupta getirildi. Kendisinin daha önce HSBC, Citibank gibi şirketlerde ürün yönetimi ve küresel strateji gibi pozisyonlarda tecrübesi bulunuyor.

Açıklamada Hindistan’ın kendisini küresel bir ekonomiye dönüştürdüğü ve ödeme sistemlerinde lider bir pozisyona doğru ilerlediğini belirtiliyor. Ripple, Navin’in önderliğindeki yeni ofisle birlikte mevcut müşterilerin arasında hızla yaygınlaşan temassız ödemelere yönelik talepleri daha hızlı karşılamayı hedefliyor.

Kaynak: Ödeme Teknolojileri