Birleşik Krallık’ın önce gelen FinTech şirketlerinden bazıları Brexit sürecinde sonrasında sektörün çıkarlarını korumak için bir araya geldi.

TransferWise, Funding Circle, Onfido, Monzo, FreeAgent, MarketInvoice ve Staling Bank’ten girişimciler, ”Brexit sonrası Birleşik Krallık FinTech sektörü için iddialı bir vizyon” oluşturmak isteyen Fintech Delivery Panel’a (FDP) katıldılar. BI haberine göre Panel; Barclays, HSBC, RBS ve Santander gibi büyük bankalardan temsilcilerin de katılımıyla gerçekleşti.

Kurulan bu grubun yanında Whitehall ve FinTech sektörü de Brexit’in yeni doğmuş bu sektöre zarar vereceğini düşünse de Maliye Bakanlığı’na göre bu durum ülkenin ihracat artışı için güçlü bir potansiyel.

TransferWise’ın ve aynı zamanda FDP’nin kurucu üyelerinden biri olan Taavet Hinrikus, Brexit’i en çok eleştiren isimlerden biri. Bu yılın başlarında Maliye Bakanlığı’nın düzenlediği bir konferansta ”TransferWise’ı şu an kuruyor olsaydım muhtemelen Londra’yı seçmezdim” diye belirtti.

Kimlik doğrulama şirketi Onfido’nun kurucu ortağı ve FDP’nin başkan yardımcısı Eamon Jubbawy bir açıklamasında ”Teknoloji sektöründe Brexit’in Birleşik Krallık FinTechinin büyümesini yavaşlatacağı yönünde yaygın bir kanı var” diye belirtti.

”Bu, oynanmış kartlarla büyük işler başarmaya hedefli yüksek kalibre insanlardan oluşan bir panel. Şu an kilit nokta geçmiş başarılırımıza kapılıp rahatlamamak. Bu avantajı kaybedemeyiz.”

Geçtiğimiz çarşamba yapılan panelde Brexit sonrası FinTech sektörü için önceliklerini belirleyen FDP, hükümetin yetenek ve sermayeye erişimi korumasını, Birleşik Krallık FinTechlerinin uluslararası pazarlardaki varlığının güvence altına alınmasını ve ülke politikacılarının FinTech konusundaki ilgi ve dikkatlerinin devamlılığını talep etti.

Maliye Bakanlığı, aynı zamanda bakanlığın FinTech temsilcisi olan Eileen Burbidge’in eşbaşkanlığını yaptığı TechCityUK’den grubu kurmasını ve yönetmesini talep etti, ve FDP de devlet ile yakın ilişkiler içinde olacak.

Burbidge yaptığı bir açıklamada ”Birleşik Krallık dünyanın öncü FinTech merkezi olmuş iken bunu boş veremeyiz. Birleşik Krallık’ın dünyanın dört bir yanından yetenekler için bir cazibe merkezi olmaya devam etmesi ve fark yaratabilecek yenilikçi şirketlerin sermayeye erişimi olması için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz” diye belirtti.

FDP yıl içinde dört kez toplanacak ve toplantı TechCityUK’in internet sitesinden yayınlanacak. Grup, FinTech sektöründen diğer katılımcıları da aralarına davet ediyor.