Hindistan merkezli IT hizmetleri ve danışmanlık şirketi Wipro, Linux Vakfı desteği ile yürütülen Blockchain konsorsiyum projesi Hyperledger’ın en yeni üyesi oldu.

Finans, bankacılık, nesnelerin interneti, tedarik zinciri ve benzeri birçok sektörde açık kaynaklı ve modüler Blockchain çözümlerinin geliştirilmesini amaçlayan Hyperledger konsorsiyumuna katılan en yeni firmanın Wipro olduğu açıklandı.

Hyperledger’ın yönetici direktörü Brian Behlendorf, Wipro’nun gruba katılışını Coindesk sitesine duyururken, Blockchain danışmanlığı ve yetenekleri konusunda farklı bir renk olduğunu vurguladı. Şirketin sunduğu endüstri çözümleri ve ortak ekosistemi paylaşıyor olmaları da konsorsiyumun yeni üyesi olması için bir neden olarak gösterildi.

Wipro Başkan Yardımcısı Krishnakumar N. Menon, Hyperledger tabanlı Blockchain konsorsiyumuna kabul edilmelerinin, Wipro olarak sundukları açık kaynak hizmet ve çözümlerine de değer katacağını vurguladı. Hyperledger topluluğunda yer almaları ile kaliteden ödün vermeden, yeniliklere açık ve iş birliğine dayalı bir çalışma ortamı yakalayacaklarını da sözlerine ekledi.

Hatırlanacağı üzere ağustos ayı içerisinde yazılım devi Oracle da Hyperledger Blockchain konsorsiyumuna katıldığını açıklamıştı. Oracle’ın, Linux Vakfı tarafından yönetilen projede hedefi, Hyperledger Fabric Blockchain kaynak kodunu yeni bulut bazlı servisi için bir platform olarak değerlendirmek olduğu belirtilmişti.

Oracle’ın yanı sıra Patientory Foundation ve BTS de yakın dönemde Hyperledger Blockchain projesine katılan üyeler arasında. Blockchain teknolojisinin, işlem kayıtlarında ve doğrulamalarda kullanımının yaygınlaştırılmasını için faaliyet gösteren Hyperledger Blockchain projesi şeffaf bir yapıda çalışıyor.