Çinli turistlere alışık oldukları ödeme servisini dünyanın çeşitli ülkelerinde sunmayı amaçlayan Alipay, sırayı İsveç ve Finlandiya’ya getirdi.

E-ticaret devi Alibaba’nın ödeme kanadı Alipay, Çinli turistlerin sıklıkla ziyaret ettikleri pek çok ülkede hizmet vermeye başlamıştı. Yerel iş ortakları üzerinden sunulan hizmet, Alipay kullanıcı Çin vatandaşlarının yurt dışında da kolaylıkla ödeme yapmalarını sağlıyor. Şirketin yaptığı duyuruya göre, öncü Çinli mobil ödeme servislerinden olan Alipay, ödeme platformunu İskandinav ülkelerine Çinli turistlerin kullanımı için götürüyor.

Alipay Finlandiya ve İsveç ile, aynı zamanda satıcıların mobil ödeme uygulamasından ödeme kabul etmelerine olanak sağlayacak Scandinavian Tourist Board ile mutabakat anlaşması imzaladı.

Şirket Finlandiya’nın ticaret, turizm ve yatırımı ile ilgilenen bir devlet kuruluşu olan ”Finpro” ile anlaşma imzaladı. İsveç’te ise Swedish Trade Federation (Svensk Handel) ile anlaşma sağlandı.

Alipay, bu genişleme ile birlikte Çinli müşteri tabanına odaklanmaya devam ediyor. Anlaşmalar aynı zamanda İsveçli ve Fin satıcıların Alipay müşterilerine ziyaret sırasının yanısıra ziyaret öncesi ve sonrasında da satış yapmalarına imkan verecek.