Yazılım firması Oracle, açık bankacılık ve API çözümleri içeren yeni teknolojilerini kullanıma açtı.

Oracle yetkilileri tarafından, “finansal kurumların teknoloji ekosistemiyle bütünleşmesi için hazırlanmış paket program” ifadesi ile tanıtılan yeni çözüm, firmalara uçtan uca destek sağlayacak. Banking Technology sitesinin haberine göre, iş analitiği ile desteklenen sistem, dokümantasyon, simülasyon, yönetim, kimlik ve güvenlik yönetimi gibi ek özellikleri de içinde barındırıyor.

Diğer birçok şirket gibi Oracle da finans sektöründeki yükselişe dikkat çekerek, bankaların üçüncü parti uygulamalara doğrudan entegrasyon sağlayan düzenlemelere uyum sağlamak zorunda olmalarının avantajını kullanmak istediğini belirtiyor. Oracle Başkan Yardımcısı Chet Kamat, mobil uygulamalar ve çok kanallı kullanıcı deneyimi sunan çözümler gibi tak-çalıştır mantığı ile sunulan hizmetlerin günümüzde ön planda olduğunu vurguladı. Açık bankacılık ve API çözümlerinin müşteri odaklı yapılarına da dikkat çekti.

Oracle’da ürün yönetimi ve ürün mühendisliği bölümünde başkan yardımcısı olan Karthick Prasad, Daily News’e verdiği demeçte, çözüm setinin rakiplerden farklı olduğunu söyleyerek müşterilere en üst düzeyde esneklik sağlayan uçtan uca bir çözüm sunduklarını belirtti.

API teknolojilerinin ilk adımının keşif amaçlı olduğunu ifade eden Prasad, şimdiki dalganın daha gerçekçi olduğunun altını çizdi. PSD2 sayesinde daha fazla ödeme sisteminde API teknolojisinden istifade edileceğinin vurgusunu yaptı. API’lere daha fazla dikkat çekmek istediklerini belirten Prasad, sundukları çözüm seti içerisinde binden fazla API bulunduğuna da dikkat çekti.