Londra merkezli araştırma firması RBR, küresel ölçekteki kartlı ödemelerinin 2022 yılındaki toplam işlem sayısının 500 milyar adet seviyesine ulaşacağını açıkladı.

Kartla yapılan ödemelerinin son yıllardaki yükselişini mercek altına alan araştırma firması, 2022 yılına kadar kart ile ödeme oranında yüzde 56 civarında artış yaşanacağını iddia etti. Yaptıkları araştırma sonunda kart ile ödeme işlemlerinin 2022 yılında 483 milyar adet seviyesine ulaşacağını ifade ettiler.

2016 yılında kartla yapılan ödemelerde, bir önceki seneye kıyasla yüzde 14 yükseliş yaşandığını açıklayan RBR, küresel ölçekte 310 milyar adet işlem sayısına ulaşıldığını da belirtti.

2016 yılında kullanılan kart miktarının sadece yüzde 8 oranında arttığını gözler önüne seren RBR, kartların ortalama kullanım sayısının arttığını vurguladı. Kartla ödeme sektöründe ciddi bir yükseliş trendi yakalandığını açıklayan araştırma firması RBR, en çok Doğu Avrupa bölgesinde artış yaşandığını da raporuna ekledi.

Kartla ödeme konusunda sektörün şahlanmasını sağlayan ülkelerin başında Fransa ve Birleşik Krallık’ın geldiğini söyleyen rapor, bu sonucun oluşmasında önemli rol oynayan konuların başında temassız ödeme teknolojilerinin kullanımının artmasının geldiğini açıkladı. Kart ödemelerinin en yoğun olduğu ülkelerde temassız ödeme seçeneklerinin daha bol olduğu da gözden kaçmadı.

RBR tarafından yapılan resmi açıklamada, araştırmanın gerçekleştirildiği tüm bölgelerde kart ödemelerinin, kart sayısının artmasından daha hızlı biçimde arttığı belirtildi. RBR; Ortadoğu ve Afrika (MEA) ve Orta ve Doğu Avrupa’da (CEE) toplam ödemelerin 2016-2022 yılları arasında iki kattan fazla olacağını öngördü.

RBR tarafından hazırlanan raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.