Dünyanın en büyük iş adamlarından olan Alibaba’nın kurucusu Jack Ma, Bitcoin’in kendisine hitap eden bir teknoloji olmadığını, ancak Blockchain hakkındaki gelişmeleri yakından takip ettiğini belirtti.

Çin’in en ünlü iş adamı Jack Ma, Bitcoin konusuna şüphe ile yaklaştığını ifade etti. “Bitcoin teknolojisine bayıldığımı söyleyemem,” diyen Ma, Alibaba olarak Blockchain teknolojisine olan yaklaşımlarının ise pozitif olduğunu aktardı. Kripto para birimleriyle çok ilgilenmediğini, Bitcoin hakkında pek fazla bilgisi olmadığını itiraf eden Ma, bu konuya çok hevesli olmadığını açık bir dille ifade etti.

Katıldığı bir konferansta kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan multi milyarder iş adamı Jack Ma, Bitcoin’in hayranı olmadığını, ama nakitsiz toplum ve Blockchain teknolojilerine ilgi duyduğunu söyledi. Bitcoin’in yatırım aracı olmasını bir kenara bırakıp, ardında yatan teknolojinin ne kadar değerli olduğuna dikkat çeken Ma, bu teknolojinin topluma ne kazandırabileceğine odaklandıklarını ifade etti.

Bitcoin’in ardında yatan temelin çok güçlü olduğunu söyleyen Ma, nakitsiz toplum anlayışını sonuna kadar desteklediğini belirtti. Herkesin eşit olduğu bir toplum yapısı oluşturulmasını hayal ettiğini aktaran Ma, insanların ihtiyaç duydukları parayı elde ettikleri, dolandırıcılığın olmadığı bir sistem kurulmasını sonuna kadar desteklediğini vurguladı.

Bitcoin konusuna çok dikkatli yaklaşılması gerektiğinin de altını çizen Jack Ma, konuya hakim olmadığını, ama merak ettiğini söyledi. Sistemi tam olarak bilmeden yatırım yapılmasının doğru olmayacağını savunan Ma, yatırım yapmak isteyenlere de şu tavsiyede bulundu:

“Bitcoin’in uzmanı değilim ve konu hakkında çok az bilgim var. Eğer bilmiyorsanız, bunda utanılacak bir şey yoktur. Ama bilmeyip de biliyormuş gibi yapıyorsanız, bundan utanmalısınız.”

Blockchain için ekip kurduklarını ifade eden Jack Ma, nakitsiz bir toplum oluşturmak için çalıştıklarını da sözlerine ekledi.