Avrupa genelinde daha iyi faiz oranlarıyla alışveriş yapılmasını sağlayan tasarruf mevduatı pazarı Raisin, ünlü ödeme şirketi PayPal’dan yatırım aldı. Uzmanlar tarafından “Stratejik bir hamle” olarak değerlendirilen yatırımın tutarı açıklanmadı.

Berlin merkezli FinTech startup’ı olan Raisin, daha önce Thrive Capital, Ribbit Capital ve Index Ventures da dahil olmak üzere çeşitli yatırım firmalarından 60 milyon avro fon elde etmişti. Techcrunch tarafından yapılan habere göre, PayPal tarafından destek gören Raisin, elde ettiği yatırımlarla Avrupa kıtasındaki büyümesini hızlandırmayı planlıyor.

PayPal EMEA Başkan Yardımcısı Stephen Taylor, “Raisin ve PayPal finansal hizmetlere erişimi demokratikleştirme vizyonunu paylaşan iki firma. Raisin, sınır ötesi açık bankacılık sistemlerinin öncülerinden biri ve Avrupa pazarı için benzersiz çözümler sunuyor,” açıklamasında bulundu.

2013 yılında hayata geçen Raisin, Avrupa çapında finansal düzenlemelerden yararlanarak tüketicilere iyi bir bankacılık alternatif sunuyor. Tasarruf mevduat çözümlerini sadece yerele değil, Avrupa geneline yaymasıyla da başarılı bir grafik çiziyor.

Almanya’nın FinTech sektöründeki bir başka parlayan yıldızı olan dijital banka N26 ile ortaklık kuran Raisin, yapılan entegrasyonun ardından mevduat çözümlerini N26 müşterilerine de sunmaya başladı.

Aralık 2017 başlarında, hizmet verdiği toplam müşteri sayısını 100 binin üzerine çıkaran Raisin, 18 Avrupa ülkesinde ortaklık kurduğu 40 banka ile çalışıyor. 120 kişilik bir ekip ile müşterilerine hizmet sunan firma; Almanya, Fransa, İspanya ve Avusturya’da ülkeye özel platformlar sunuyor. Raisin ayrıca, Manchester menşeli FinTech şirketi PBF Solutions’ı da yakın zaman önce satın almıştı.