Hindistan’ın nakitszleşme politikasında önemli rol oynayan Paytm çevrimdışı QR ödeme alınmasını mümkün kılan bir teknolojiyi devreye aldı. Bu alanda 77 milyon dolar yatırım yapacağını açıkladı.

Hindistan’ın dijital ödeme devi Paytm, QR özelliğinin artık çevrimdışı ve sınırsız ödeme alınabilecek şekilde yapılandırıldığını, bu ödeme işlemlerinde sıfır komisyon ücreti ile iş yerlerinin doğrudan banka hesaplarına ödeme kabul etmesine olanak tanıdığını açıkladı.

Şirket şimdi bu yeni sistemi ticaret dünyasında tanıtmak, kullanıcıların eğitimi ve bilinçlendirme çalışmaları yapmak için önümüzdeki 12 ay içinde 77,75 milyon dolar tutarında yatırım yapmaya hazırlanıyor.

Inc42 üzerinde yayınlanan haberin detaylarına göre Paytm Hindistan’da nakitsizleşme süreci içinde önemli bir role sahip ve şirketin satış ekibi son bir sene içinde 10.000 çalışan gibi devasa bir sayıya ulaştı.

Paytm’un COO’su Kiran Vasireddy; “Paytm QR ile işyeri ortaklarımız şimdi UPI ve kartlar dahil olmak üzere birden çok ödeme aracıyla doğrudan banka hesaplarında sıfır komisyon ile ödeme kabul edebiliyorlar” açıklamasını yaptı.

Şirketin şu anda 5 milyon ticari müşterisi bulunuyor ve önümüzdeki yılın ortalarından itibaren çevrimdışı ödemelerde altı kattan fazla büyüme oranını hedefliyor.