Açık kaynak kodlu yeni teknolojilerini geliştirmek üzere çalışmalara başladığını duyuran NodeSource, girişim sermayesini 17,5 milyon dolar artırdı.

Şirket, yaptığı resmi açıklamada B serisi yatırım turu başlattığını, Silicon Valley Bank, Industry Ventures ve firmanın daha önceki dönem destekçilerinden olan Crosslink Capital ve RRE Ventures tarafından yatırım aldığını duyurdu. Sermayesine eklenen 17,5 milyon dolarlık fonun, yeni geliştirilecek projelerin mühendislik bölümlerinde ve pazarlama departmanının genişletilmesinde kullanılacağı ifade edildi.

NodeSource, işletmelere özel Node.js açık kaynak kodlu teknolojisi sunuyor. Firmanın amiral gemisi olarak tabir edilen ürünü N|Solid ile de pek çok önde gelen şirketin sistem güvenliğini yönetmelerini sağlıyor.

Mastercard, NASA, PayPal ve Dow Jones gibi dünya devlerinin güvenlik sistemlerini yönetmelerine yardımcı olan NodeSource Kurucusu ve CEO’su Joe McCann, Pymnts sitesine yaptığı açıklamada, sundukları güvenlik çözümlerinin geliştirilmesi için yatırım turu açtıklarını ifade etti. Kendilerine destek veren Crosslink Capital, Industry Ventures, Silicon Valley Bank ve RRE Ventures’daki ortaklarına teşekkür eden McCann, yeni firmaların da sundukları hizmetlerden haberdar olabilmeleri için pazarlama stratejilerini değiştireceklerini belirtti.

Kurumlar için açık kaynak teknolojilerinin güvenliğinin kritik öneme sahip olduğunu aktaran McCann, 2017 yılı içinde Black Duck tarafından düzenlenen “Açık Kaynak Güvenliği ve Risk Analizi” isimli araştırmada uygulamaların yüzde 96’sında açık kaynak bileşeninin yer aldığın altını çizdi. Bu durumun, dev şirketlerin sahip oldukları güvenlik altyapılarına daha fazla önem vermelerini gerekli kıldığını aktardı.