Capital One, yapay zekanın bir alt dalı olan makine öğrenimi alanında danışmanlık yapan Notch’u satın alarak, veri odaklı ürün ve servislerinde genişleme hedefliyor.

Virginia merkezli Notch’un 16 kişilik ekibi, Capital One tarafından 2016 yılında yapay zeka odaklı ürünler geliştirmek için kurulan Makine Öğrenimi Merkezi’nde (Center for Machine Learning) çalışmalarını sürdürecek. Genç girişimi 2014 yılında kuran ve bugüne kadar CEO’su olarak çalışan Paul Hurlocker, bundan böyle Capital One bünyesinde kıdemli yazılım direktörü olarak görevine devam edecek. Satın almanın bütçesi kamuya açıklanmadı.

“Capital One’da makine öğrenimi fırsatlarını ilk elden gördük”

Kendi sermayesiyle büyüyen girişiminin bugüne kadar geçen üç yılda 34 müşteriye yaklaşık 70 projede hizmet sağladığını dile getiren Paul Hurlocker, Capital One ile de geçen yıldan bu yana çalıştıklarını ifade etti.

Capital One’da dönüştürücü etkiye sahip veri ve makine öğrenimi yolculuğunun, şirkette nasıl bir temel oluşturduğunu birinci elden gördüklerini kaydeden Hurlocker, “Bu temel üzerine bizim ekip olarak kayda değer bir etki bırakmamızın mümkün olduğunu hissediyorum,” dedi ve ekledi:

“Ortak çalışmayı teşvik eden bir iş ortamı oluşturan Capital One, burada geliştiricilere özgü pek çok ihtiyacı karşılıyor. Dahası, makine öğrenimine ne kadar derinlemesine girerlerse, müşterilerine finansal açıdan o kadar fayda sağlayacaklarına ve onlarla daha doğal, kesintisiz ve erişilebilir yollarla iki yönlü bir iletişim kurmak için yeni fırsatlar yaratacaklarına gönülden inanıyorlar.”