Sigortacılık sektöründe Blockchain teknolojisini kullanarak devrimsel yenilikler yapmak için geçen sene yola çıkan iXledger, işbirlikleri ile operasyonlarını genişletmeye başladı.

iXledger geçen sene gerçekleştirdiği ICO ile yatırım toplayan ve Blockchain teknolojisi ile sigortacılık sektöründe InsurTech açılımı yapmayı hedefleyen bir şirket.

Şirket yaptığı açıklama ile Çin genelinde kişiden kişiye finansal hizmetler için faaliyet gösteren InsChain ile işbirliği yaptığını duyurdu. İşbirliği öncelikle InsChain platformunda iXledger’ın hizmet Token’i IXT’nin işlem görmesi ile başlayacak.

Geçen sene kuruluşu ve duyuru gerçekleşen iXledger, Blockchain teknolojisi üzerinde sigorta poliçelerinin işlem görmesi ve aynı zamanda kişiden kişiye poliçe devri gibi işlemeler izin veren yenilikçi ve devrimsel bir platform kurmayı hedefliyor. Platformun bir diğer önemli özelliği ise şeffaf bir yapıda farklı fiyatlara sahip poliçelerin kıyaslanabilmesi ve sunulan teklifler içinden en doğru olanın hızlı şekilde bulunmasını sağlamak olacak. Sigorta şirketleri platform üzerinden teminat, fiyat ve satış gibi bilgileri alıcı ile birlikte kayıt altına alabilecek.

iXledger Kurucu ortağı ve ABD Başkanı Cristina Dolan yaptığı açıklamada: “InsChain ile gerçekleştirilen ortaklık, iXleder topluluğuna yeni bir hizmet düzeyi sağlayacak. Paylaşım Ekonominin bir uzantısı olarak büyümekte olan Dijital Pazar Ekonomisi, farklı katılımcılar arasında yeni sigorta çözümlerinin transferini sağlayabilecek” ifadelerini kullandı.

InsChain CEO’su William Bu işbirliği ile alakalı yaptığı açıklamada: “IXledger ile ortak olmaktan heyecan duyuyoruz. Blockchain, Dijital Pazar Ekonomisine en iyi hitap edebilecek altyapılardan birisini sağlıyor. Bu işbirliği ile müşterilerimize kişiden kişiye sigorta ürünleri de sunabilir hale geleceğiz” dedi.

Analistlere göre Çin dünyanın en hızlı büyüyen sigorta pazarlarından birisi. Beklentilere göre gelecek yıllar içinde Çin’deki sigorta endüstrisi hacmi, ekonomik büyümenin iki katı oranla büyüme gösterecek.

https://fintechistanbul.org/2017/06/30/insurex-iddiali-bir-insurtech-girisimi/