Birleşik Krallık Yatırım Birliği (UK Investment Association – IA) tarafından hayata geçirilecek yeni FinTech hızlandırıcı programı, varlık yönetimi alanına odaklanacak.

Birleşik Krallık Yatırım Birliği tarafından duyurulan VeloCity adındaki hızlandırıcı program, 2018 yılının ikinci çeyreğinde başlayacak. FinTech Futures haberine göre bu hızlandırıcı program pazar uyumluluğu bulunacak şekilde FinTech sektörüne özel tasarlanmış teknolojileri, kendi üyeleri arasında bulunan sektör liderlerinin desteğiyle bir araya getiriyor.

Küresel rekabet arenasında güçlü kalmak için Birleşik Krallık’taki varlık yönetimi sektörünün her an inovasyon ve yeniden icat süreçlerini kovalıyor olması gerektiğine dikkat çeken Birleşik Krallık Yatırım Birliği CEO’su Chris Cummings, “FinTech şirketleri bu sürecin en önemli unsurlarından biri. Bu şirketler varlık yönetimi sektörünün her alanında inovasyonu körükleyerek, hem yatırımcıya hem de emekli ve birikimciye fayda sağlıyor.” dedi.

Makine öğrenimi ve DLT alanında inovasyon hedefleniyor

Her yıl dört ila sekiz şirketten oluşan iki grubu ağırlayacak olan VeloCity, bu FinTech girişimlerinin geliştirdiği teknolojileri pazara çıkmaya hazır hale getirmek için destek sağlayacak. VeloCity’nin özellikle aradığı teknolojiler ise makine öğrenimi ve yapay zeka, dağıtık defter teknolojileri (DLT), bulut tabanlı altyapı ve büyük veri olarak sıralanıyor. Bu teknolojilerle orta ve arka ofis operasyonlarının desteklenmesi, dağıtım ve pazarlamanın finansmanı ise hızlandırıcı programın sorumluluğunda olacak.

Programa katılanlar altı ay boyunca ortak çalışma alanında ürünlerini geliştirirken, mezun oldukları gün sektör temsilcilerinin ve paydaşların önünde bu çözümü tanıtma fırsatı bulacaklar. Program süresince finansal ve profesyonel hizmetler alanında uzman mentorlar, genç girişimcilere kılavuzluk edecek.