Londra neyiyle meşhur sorusuna artık “dijital banka” yanıtı da verilebilir. Son olarak beta dönemini tamamlayan Contingup da bu zorlu rekabete katıldı.

Çift katlı otobüsleri, ikonik telefon kulübeleri, taksileri, yağmuru, Big Ben saat kulesi… Tüm bunlar ve haberi hazırlarken aklımıza gelmeyen diğerleri Londra’nın ve dolayısıyla İngiltere’nin “neleri meşhur?” sorusuna verilen yanıtları oluşturuyor. Ancak bu gidişle bu listeye bir de “dijital banka” eklenmesi gerekecek…

BankingTech editörlerinin hazırladığı listeye göre İngiltere’de dijital bankacılık çözümleri sunan şirketlerin sayısı 75’e ulaşmış durumda. Bu listedekilerin bazıları tam bankacılık lisansı almayı başarırken bazıları ise belirli alanlara odaklanarak yollarına devam ediyor.

Listeye son dahil olan şirketlerden biri olan Countingup, 10 Nisan itibariyle beta dönemini sona erdirdiğini ve resmi olarak rekabette yerini aldığını duyurdu. Küçük çaplı şirketler için entegre muhasebe çözümü, vergi yönetim yazılımı ve bir cari hesap hizmeti sunan şirketin kurucusu ve CEO’su Tim Fouracre, sundukları çözümle işletmelerin karşı karşıya olduğu vergi yükümlülüklerinin daha net görülebildiğini ifade ediyor.

Beta aşamasında 1000’den fazla küçük işletmenin hizmetlerini kullanmaya başladığı Countingup, aldığı geribildirimlerle çözüme son halini vermiş durumda. Bununla birlikte Fouracre, önümüzdeki aylarda vergi yönetimine yönelik yeni servisleri de devreye alacaklarını ifade ediyor.

Bankanın odağındaki müşteri kitlesi arasında freelance çalışanlar da bulunuyor. Eski bir mali müşavir olan Fouracre, gerek bu tip serbest çalışanların gerekse küçük işletmelerin muhasebe ve vergi süreçlerini izleme konusunda çok hevesli olmadıklarını, yapılan değerlendirmelerin ise ya olması gerekenden aylar sonra ya da yıl sonunda alelacele gerçekleştirildiğine dikkat çekiyor. Fouracre, sundukları servislerle bu durumun iyileştirilebildiğini savunuyor.

Countingup’da hesap açmak için bir fotoğraf ile pasaport ya da ehliyet yeterli oluyor. Mobil uygulama üzerinde açılabilen hesapla İngiltere’de kullanım için resmi kodlar ve temassız ödeme özellikli bir Mastercard kartı veriliyor. 2017’de kurulan Countingup şu ana kadar 750 bin dolarlık yatırım almayı başarmış.