E-ticaret devi Boxed ile iş birliği yapan American Express (AmEx), müşteri sadakat programı için bir Blockchain uygulamasını hayata geçireceğini açıkladı.

American Express, işletmelerin AmEx kart sahiplerine özel teklifler tasarlamasını sağlayacak yeni projesi için Blockchain entegrasyonuna başladı. Associated Press haberine göre AmEx, bu projede Boxed ile birlikte çalışıyor. Blockchain platformu olarak ise Linux Foundation çatısı altında geliştirilen açık kaynaklı Hyperledger seçilmiş durumda.

Çalışmanın ilk aşamasında, Boxed kendi müşterilerine belirli alışverişler sonrasında ödüller sunacak. Müşteri etkileşimini ve sadakati artırmayı hedefleyen programın, ilerleyen aylarda AmEx kabul eden tüm işletmelerde uygulamaya alınması planlanıyor.

Ürüne özel promosyonların yanı sıra, bu yeni program AmEx ve işletmelerin çok daha özelleştirilmiş kampanyalar hazırlamasını sağlayacak. Habere göre işletmeler, kendi envanter sistemini muhafaza ederlerken, ürün hedefli teklifler de gerçekleştirme olanağı bulacak. AmEx Üyelik Ödülleri Programı Yöneticisi Chris Cracchiolo, programın detaylarını şöyle açıklıyor:

“İşletmeler haftanın belirli bir günü ya da günün belirli bir saatine göre programlar oluşturarak, müşterilerini kendi uygulamalarını indirmeye teşvik edebilecekler. Öte yandan, işletmelerin Üyelik Ödülleri puanları ile müşterilerine sunabilecekleri ödüller de katlanarak artıyor.”

American Express’in seyahat ve işletme birimi olan American Express Travel Related Services Co. Blockchain üzerinde çalışan kişiselleştirilmiş bir müşteri ödül sistemi için geçtiğimiz yıl patent başvurusunda bulunmuştu.