Para Dergisi’ndeki yazısında FinTech trendinin etkilerini kaleme alan Volkan Akı, “Dijital artık alternatif bir kanal ya da farklı bir hizmet türü değil, ana işin ta kendisi!” diyor.

Mart ayının ilk haftasında Londra’da düzenlenen, Avrupa’nın en önemli FinTech etkinliklerinden biri olan Finovate Europe 2018’i Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürü Dr. Soner Canko ve FinTech İstanbul Londra Temsilcisi Aylin Alkan ile birlikte takip eden Volkan Akı, Para Dergisi’nin yeni sayısında izlenimlerini anlattı.

Dünyanın dört bir yanında düzenlenen Finovate konferans serisinde girişimlere sunulan özgün bir imkandan bahseden Akı, “Anlatım için yedi dakika” başlığıyla özetlediği bölümde sahnede startup’lar için kurulan iki ayrı kürsüyü anlatıyor. Bu uygulama kapsamında her bir FinTech girişimine, kendini katılımcılara anlatması için yedi dakika süre tanınıyor. Bu süre dolduğunda bir taraftaki kürsünün ışıkları sönüyor ve sunum sırası diğer girişime geçiyor.

Finans ve bankacılık dünyasında dijital dönüşümün yanı sıra, çoklu kanal entegrasyonu, chatbot ve yapay zeka gibi yeni nesil teknolojilerin de gündemi oluşturduğu Finovate Europe 2018’den izlenimler arasında dikkat çekici uygulamalar ise Vipera & Mastercard tarafından çıkarılan kart yönetimi ve takip uygulaması, Pushfor bilgi aktarımı güvenliği ve veri takibi uygulaması ve Progress’in ileri düzey chatbot uygulaması olarak sıralanıyor.

Volkan Akı’nın Para Dergisi‘nde yayınlanan yazısının tamamını aşağıda okuyabilirsiniz.