Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürü Dr. Soner Canko, “InsurTech Gelecek, Sigortacılık Değişecek” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Medium üzerinden yayımladığı makalelerle FinTech ve ödeme teknolojilerindeki gündemi değerlendiren BKM Genel Müdürü Dr. Soner Canko, yeni makalesinde InsurTech trendinin yeni nesil sigortacılık anlayışını nasıl şekillendireceğini okurlarıyla paylaştı. Canko ayrıca Allianz Türkiye İnovasyon Lideri Şahika Özcan ile bu konuda yaptığı sohbeti bir video olarak yayımladı:

InsurTech Gelecek, Sigortacılık Değişecek

InsurTech’i yeni nesil sigortacılık anlayışının tasarlanmasına yardımcı, müşteri deneyimini zenginleştiren ve kolaylaştıran, sigortacılık sektöründeki sabit maliyetlerin azaltılmasına yardımcı bir konsept olarak tanımlayabiliriz.

Geçtiğimiz hafta Allianz Türkiye İnovasyon Lideri Şahika Özcan ile çok konuşulan ancak az bilinen InsurTech üzerine keyifli bir sohbet yaptık. Sohbetimizde Şahika, Allianz’ın girişimcilerle yaptığı çalışmaları anlatırken sigortacılığın ruhunun ve tekniğinin bankacılıktan oldukça farklı olduğunu çünkü müşterileri ile en kötü zamanlarında yani hasar anında bir araya geldiklerini belirtti. InsurTech ile ise kendilerinin sadece hasar ödemesi yapan bir şirket olmaktan çıkarıp, önleyici tedbirlerle hayat boyu ortak konumuna getirmeye çalıştıklarının altını çizdi.

InsurTech ile sigortacılık sektörünün algısı değiştirilerek insanların mutsuz anların bir iş ortağı olmaktan çıkarıp iyi hatırlanan iyi duyguların iş ortağı haline getirilmeye çalışılıyor. Örneğin Allianz’ın da yatırım yaptığı Lemonade isimli girişim kolay sigorta alımı, makine öğrenmesi gibi yeni teknolojiler ile maliyetlerini aşağıya çekilmesi, satış sonrası hizmetlerini mükemmel seviyeye çıkarması ve bunun üzerine bir de sosyal sorumluluk iş birlikleri ile algı yönetiminin ne kadar büyük farklar yaratabildiğini ispatlıyor.

Sigorta ürünlerinin satılan değil, tüketiciler tarafından talep edilen ürünler haline getirmek için InsurTech ekosisteminin önünde çok önemli bir pazar ve büyük fırsatlar olduğuna inanıyorum. Umarım programımız ile bu konudaki farkındalığım arttırılmasına yardımcı oluruz.

Kaynak: BKM Genel Müdürü Dr. Soner Canko Medium Hesabı