KPMG ve CB Insights’ın birlikte hazırladığı bir rapor geçen yıl patlama yaşanan FinTech yatırımlarının bu sene durağanlaştığını gösteriyor.

Her bir yılın üç aylık çeyrek dönemleri için CB Insights ve KPM tarafından ortak olarak hazırlanan “Pulse of Fintech” isimli rapor içinde bulunduğumuz yılın geçtiğimiz seneye göre FinTech yatırımları açısından durağanlaştığını ortaya koyuyor.

Rapora göre bu yılın ikinci çeyreğinde FinTech şirketlerine 195 farklı işlemde yaklaşık 2,5 milyar dolarlık risk sermayesi yatırımı gerçekleşti. Öte yandan işin içine özel sermaye yatırımları, bireysel yatırımlar, hedge fonları ve melek yatırımlar katıldığında 374 işlemde 9,4 milyar dolarlık yatırım söz konusu. Ancak bu rakamın 4,5 milyar dolarlık kısmının Çinli Alibaba’ya ait Ant Financial için gerçekleştiğini gözden kaçırmamak gerekiyor.

Rapor bu sene içinde bireyden bireye kredi servisi Lending Club’da yaşanan skandalın kredi girişimlerini yavaşlattığına dikkat çekiyor. Öte yandan sigortacılık sektörüne yönelik InsurTech ve dağıtık kredilendirme servislerinin öneminin arttığının da altını çiziyor.

Raporun en öne çıkan konularından birisi de geleneksel şirketlerin iş birliği “rekaberlik” yapmayı tercih ettikleri ve kendi içlerinde FinTech çözümlerine yönelik birimler oluşturmaya başladıkları.

Pek çok rakam ve özet analiz içeren raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.