Bankamatik sistemlerinin yazılımlarında gerçekleşecek değişiklikler ile özellikle mobil uyumluluğun arttırılması planlanıyor.

Her ne kadar Türkiye’deki tüketicilerin görmeye alışkın olduğu yenilikçi bankacılık çözümlerini dünyadaki diğer ülkeler yeni yeni keşfediyor olsalar da ATM yani bankamatik üniteleri hala pek çok yenilikçi hizmetin sunulabileceği önemli bir nokta

Auriga tarafından küresel ölçekte 434 finansal kurum ile gerçekleştirilen bir araştırmaya göre bankaların yüzde 29’u 2017 yılında içinde kullandıkları ATM yazılımlarını yenilemek ve değiştirmek için planlama yapmış durumda. Yüzde 19’u ise bir sonraki yıl içinde bu değişimi tamamlamış olacaklar.

Bankaların özellikle arayış içinde oldukları alan ise müşterilerin sadakatini kazanırken hatalarını kolaylaştıracak yöntemleri ve ürünleri onlara sunmak. Akıllı mobil telefonların gelişimi özellikle bu cihazlar ile bankamatik ünitelerinin bütünsel olarak kullanılmasına yönelik çözüm arayışını arttırıyor.

Bankaların yüzde 51’i şimdiden NFC teknolojisini ATM ünitelerini destekliyor. Bankaların yüzde 39’u müşterilerinin daha hızlı para çekebilmesi ATM üniteleri ile mobil teknolojilerin bir arada kullanıldığı çözümler üzerine çalışıyor.

Küresel bankaları bu arayışlarında süreçleri hızlandırmak adına Türkiye’ye davet ederek buradaki uygulamalardan biraz ders almalarını tavsiye edebiliriz.