Avustralya merkezli Octet, BDDK’dan gerekli izinleri alarak ödeme kuruluşu olmaya hak kazandı.

İlk olarak 2015’te şirketini kurarak Türkiye pazarına giriş yapan Octet, Bankalararası Denetleme ve Düzenleme Kurulu’ndan (BDDK) gerekli izinleri aldı. 6493 sayılı Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanun kapsamında verilen izin Octet’in ödeme kuruluşu olarak faaliyette bulunmasına olanak tanıyor.

Octet Express Ödeme Kuruluşu A.Ş. adına alınan izinle şirket, Türkiye’de şirketler arasındaki ticareti kolaylaştıran çözümlerini yaygınlaştırmayı hedefliyor.

BDDK’dan alınan izinle ilgili görüşlerini paylaşan Octet CEO’su Clive Isenberg Türkiye’nin dünya ticaretinde önemli bir paya sahip olduğunu belirtirken, şirketler arasında yaşanan global tedarik zinciri hareketliliğinde süreçleri kolaylaştıracaklarını ifade ediyor. Türkiye’deki bankalarla yakın işbirliği içinde çalışmak istediklerini kaydeden Isenberg, sundukları çözümlerle Türkiye merkezli firmaların uluslararası ticarette etkinliğini kolaylaştırmayı amaçladıklarının altını çiziyor.

Octet Türkiye’de Genel Müdürlük görevini, aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olarak da çalışan Dr. Selim Seval yürütüyor.