Paraşüt’ün yeni çıkardığı “Anahtar Teslim e-Fatura Hizmeti” ile e-faturaya geçiş sürecinde başvuru yapan KOBİ’lerin sürecini kolaylaştırıyor.

Türkiye’nin kısa sürede adını duyurmayı başaran ve hızlı bir çıkış yaparak yatırımcıların da dikkatini çeken FinTech girişimi Paraşüt yeni hizmet ile kullanıcılarının normalde 15 ila 30 gün arasında değişen e-fatura başvuru sürecini mali mühür bekleme süresi hariç 2 güne indirmeyi hedefliyor.

e-Fatura süreci yönetiminde uzmanlaşan ekip; GİB (Gelir İdaresi Başkanlığı), mali mühür başvuruları dahil tüm süreçleri başvuru sahibi ile birebir yöneterek KOBİ’lerin iş yükünü hafifletecek. e-Faturaya geçmek isteyen her işletmenin yararlanabileceği bu hizmet, kısa bir süre için ücretsiz sunulacak. Hizmetten mevcut ve yeni tüm Paraşüt müşterileri yararlanabilecek.

Paraşüt’ün kurucu ortağı Sean Yu; KOBİ’lerin her alanda dijitalleşmesi, hem işlerinin kolaylaşması hem de verimliliklerinin artmasının yanında e-Faturaya geçiş de bu sürecin kritik bir parçası olduğunu söyledi.

Paraşüt Kurucu Ortağı Sean Yu

Yu, küçük işletmelerin özellikle e-faturaya geçme kararlarını ertelediklerini gözlemlediklerini; KOBİ’lerin genellikle geçiş sürecinin çok zahmetli ve maliyetli olduğunu düşündüklerini ya da başvuru sürecini karmaşık buldukları için başvuru sırasında bir hata yapmaktan korktuklarını belirtti. Paraşüt olarak hedeflerinin ihtiyaçlara yanıt verecek çözümler üretmek olduğundan, birçok firmanın başvurularını erteleme nedenlerini dinlediklerini ve KOBİ’lerin e-faturaya daha kolay geçmesini sağlayan Anahtar Teslim e-Fatura hizmetini geliştirdiklerini söyledi.

Bu hizmeti ile işletmelere, e-fatura için başvuru kolaylığı sağlayacaklarını belirten Sean Yu, uzaktan bağlantıyla müşteriyle birebir irtibatta kalıp e-fatura başvuru sürecini başından sonuna kadar Paraşüt tarafından yönetilecek. Paraşüt olarak başvuru prosedürlerinde gerçekleşen zorluk ve aksamalara anında müdahale edip bunları hızlıca çözüme kavuşturacak ve e-fatura hizmetini müşterilere anahtar teslim edilecek. Yu, bu hamle ile amaçlarının bu süreçte KOBİ’lerin hata yapma korkusu olmadan e-faturaya geçmelerini ve diğer işlerine daha fazla vakit ayırmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Türkiye’de belirli nitelikteki işletmeler için zorunlu olan e-Fatura öte yandan işletmelerin hayatını kolaylaştıran bir mali süreç olarak işliyor. İşletmelerin hızlı şekilde fatura kesmesini ve almasını, saklamasını sağlayan bu hizmet ile işletmeler baskılı fatura ve gönderim maliyetlerinden tasarruf ediyorlar.