İki açık bankacılık platformu, Almanya merkezli FinLeap ile İtalya merkezli Fabrick, KOBİ’lere yönelik olarak yeni bir finansal yönetim hizmeti başlattı.

FinTech dünyasında KOBİ’lerin ayrı bir yeri var. Bu şirketlerin finansal hizmetlerden faydalanmalarına kolaylık sağlayan FinTech sektörü kendi içinde çeşitli iş birliklerine de devam ediyor. Crowdfund Insider’ın haberine göre Almanya merkezli FinLeap ile İtalya merkezli Fabrick tarafından gerçekleştirilen iş birliği ile küçük KOBİ’ler, mikro işletmeler ve serbest çalışanlar için muhasebe, vergi ve bankacılık hizmetlerini kolaylaştıracak bir platform hazırlandı.

Beesy’nin yeteneklerine dair görüşlerini paylaşan FinLeap’in Genel Müdürü Marco Berini, Beesy sayesinde girişimcilerin finansal süreçleri yönetmek için gerekli dijital çözümlere kolaylıkla ulaşabileceğini belirtti. Beesy ile vergi danışmanları ve bankaların ek hizmetler sunabileceğini kaydeden Berini, Fabrick ile yaptıkları iş birliği ile bu servisi kısa sürede devreye alabildiklerini açıkladı.

Mikro işletmelerin İtalya ekonomisinde önemli bir yere sahip olduğunu belirten Fabrick CEO’su Paolo Zaccardi ise Beesy sayesinde FinTech çözümlerinin herkes tarafından erişilebilir hale geleceğine işaret etti. Mikro işletmelerin yarattıkları ekonomik değere rağmen çeşitli bankacılık hizmetlerinden faydalanamadığını kaydeden Zaccardi, Beesy ile bankalara, bu boşluğu doldurabilecekleri yeni bir dağıtım kanalı sunduklarını sözlerine ekledi.