İsviçre’nin Zürih kentinde gerçekleşen FINTECH+ AI Conference & Marketplace etkinliği, FinTech dünyasının geleceğine bir pencere açıyor.

Finans dünyasının önemli merkezleri arasında yer alan İsviçre, Zürih şehrinde önemli bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. FINTECH+ AI Conference & Marketplace adı ile gerçekleştirilen etkinlik Nvidia, Google, Zurich Sigorta gibi dünyanın en önemli şirketlerinden güçlü konuşmacılar ve popüler konular ile başlayan etkinlik, önümüzdekiler senenin FinTech gündemi hakkında önemli fikirler veriyor.

AI ile yeni bakış açıları kazanacağız

Nvidia’dan Marc Stampfli’nin gerçekleştirdiği sunumla başlayan etkinlikte, Stampfli; Yapay Zeka’nın finansal teknolojilerde ne denli geniş bir kullanım alanı olduğun dikkat çekiyor. Müşteri deneyimi ve etkileşimi, yatırım ve ticari işlemler, risk yönetimi, düzenlemeler ve uyumluluk konularında yapay zeka teknolojilerinin kullanılabileceğine dikkat çeken Stampfli; eski verilerin ve yaklaşımların üretkenliğimizi sınırladığını, AI çözümleri veriye hiç düşünmediğimiz açılardan bakabileceğimizi ve bu şekilde geleceğin yeni çözümlerini şekillendirme gücüne sahip olabileceğimize dikkat çekiyor.

AI, Blockchain ve IoT Geleceği Şekillendirecek

Google’dan Grazia Frontoso sunumunda büyük veriye dikkat çekiyor. Büyük veriyi kontrol edecek üç önemli teknolojik gelişmenin Yapay Zeka, Blockchain ve IOT olacağını belirten Frontoso bu teknolojilerin aynı zamanda sigortacılığın geleceğinde de önemli bir rolü olacağını vurguluyor.

Görüntü işleme teknolojilerinde çok önemli adımların atıldığını belirten Frontoso, bu gelişmelere rağmen hâlâ sorunların bulunduğunu ve gelecek yıllarda bu sorunların çözüleceğini belirtiyor.

Brexit tartışmalarının dışında bir merkez: İsviçre

Etkinlikte dikkat çeken bir diğer nokta; İsviçre’nin kendisini AB ve Brexit ile alakalı tartışmaların dışında konumlandırması. Doğası ile dikkat çeken bir ülke olmanın ötesinde kurduğu FinTech ekosistemi ve Zug vadisinde büyümekte olan Cripto Valley’e dikkat çeken İsviçreli yetkililer, ülkelerinin finansal teknolojilerinin geleceğinde de önemli bir rol oynayacağından eminler ve bu noktada tüm girişim ve FinTech şirketlerini de ülkelerine davet ediyorlar.

Bankalararası Kart Merkezi Genel Müdürü Soner Canko ve İş Geliştirme Direktörü Özge Çelik etkinliği yerinden takip ederek, etkinlik süresince Türkiye’yi temsil edecekler.

Etkinlik ile alakalı gelişmeleri Twitter hesabından takip edebilir veya sitesini ziyaret ederek daha fazla bilgi alabilirsiniz.