İngiltere merkezli FinTech şirketi CreditLadder, ülkenin yasal mercii Finansal Yürütme Otoritesi’nden (FCA) ödeme kuruluşu olarak onay aldı.
CreditLadder, FCA onayıyla tüketicilerin kendi bankalarından bir kurumsal banka hesabına ödeme alıp yollamalarını bir ödeme başlatma hizmeti (PIS) olarak sağlayabiliyor.
PIS ile birlikte birlikte CreditLadder, herhangi bir sektördeki KOBİ’ler adına ödeme yapabiliyor. CreditLadder ayrıca onaylı bir hesap bilgi servisi (AIS) sağlayıcısı olarak, müşterilerinin finansal bilgilerini içeren dashboard’ları talep üzerine görüntüleyebiliyor.
FCA onayını yorumlayan CreditLadder CEO’su Sheraz Dar, “Aldığımız bu onay CreditLadder için büyük bir adım oldu. Tüketicilere ve KOBİ’lere sunduğumuz hizmetin çeşitliliği ve ticari ortaklarımız ve yatırımcılarımızla platformumuzun bütünlüğü FCA tarafından tescil edilmiş oluyor.”
CreditLadder, İngiltere’de ödeme alanında verilen hesap bilgi servisi (AIS) ve ödeme başlatma servisinin (PIS) ikisinde birden tescil edilen 15 şirketten biri olarak konumlanıyor. AIS ve PIS, yeni Ödeme Hizmetleri Direktifi veya PSD2 ile hayata geçirilmişti. Bu iki servis, yılın ilk aylarında CreditLadder gibi ödeme şirketlerini de yasal çerçeve altına almış oldu.