Sberbank, 42 farklı Rusya şehrinde, temassız ödemeler için yeni bir akıllı telefon uygulaması olan Pay-QR ile ilgili yeni bir proje başlattı.

Projenin hedefleri arasında, bireyler için kullanışlı bir QR kod ödeme teknolojisi sağlamak ve küçük işletmelere ödeme kabul etme noktasında ucuz bir araç sunmak yer alıyor.

Sberbank’tan Svetlana Kirsanova, birçok banka kartı sahibinin akıllı telefonlarının NFC teknolojisini kullanarak temassız ödemeye geçtiğini ifade etti. Artık akıllı telefonların mobil cüzdan halini aldığını belirten Kirsanova, Pay-QR gibi güvenli ve verimli çözümleri sunarak küçük işletmelere de bu konuda yardımcı olmayı amaçladıklarını söyledi.

Yeni QR kod çözümü güven ortamı sağlamayı hedefliyor

QR kod ile ödeme almanın büyük avantajları bulunuyor. Anında bilgi sağlayan bu sistem, hata olasılığını da tamamen ortadan kaldırıyor. Sberbank’ın QR kod çözümünde, ödemeler uygulamaya bağlı bir banka kartı kullanılarak yapılıyor. Ayrıca diğer bankaların kartlarını eklemek de mümkün.

Uygulama kullanımı, banka kartı sahipleri için alışverişi kolaylaştırırken, en düşük masraf ile müşteri akışını artırmak için tüccarlara yardımcı olacak. Küçük veya bireysel işletmeleri hedefleyen uygulama, ayrıca tüm güvenlik standartlarını karşılayarak güven ortamı sağlıyor.

Kullanıcılar parmak izi, yüz tanıma veya bir kod ile tanımlanıyor. Akıllı telefon kaybedilse bile, böylece kart sahibinin bilgileri güven içinde kalıyor.