Visa’nın raporuna göre İngiltere’deki toplu taşımalarda temassız ödemeler büyük bir gelişim gösteriyor. Yolcuların %49’u temassız ödemelerin getirilmesinin genel deneyimlerini olumlu etkileyen en büyük etken olduğunu söylüyor.

Manchester kentindeki tramvaylara temassız ödeme sistemi getirildikten sonra yapılan çalışmaya göre yolcuların %59’u yanlarında nakit taşımak zorunda olmadıkları, %45’i kuyruklar azaldığı, %24’ü ise harcamalarını kontrol edebildiği için toplu taşımada temassız ödemeyi tercih ettiklerini söylüyor.

Manchester toplu taşımasında müşterilerden sorumla direktör Stephen Rohodes, bu şehrin temassız seyahat teknolojisini piyasaya süren son şehirlerden biri olduğunu söylüyor ve ekliyor: “İnsanlar artık seyahat için satın alımlarda olduğu gibi hızlı ve sorunsuz bir şekilde işlemlerini gerçekleştirmek istiyorlar. Metrolink bu şehir için büyük adımlardan biri oldu. Böylelikle İngiltere’nin en büyük tramvay ağındaki müşteri deneyimi geliştirilmiş olacak

Visa’nın araştırmasına göre ayrıca İngiltere’deki yetişkinlerin %69’u temassız ödemeleri günlük olarak kullanıyor. Son verilere göre İngiltere’de 124 milyon temassız kart bulunuyor ve 2018 yılında 7.4 milyar ödemenin yapıldığı belirtiliyor.

İngiltere’de normal satın alımlarda olduğu gibi toplu taşımada da temassız ödemeler yükselişte. İnsanların kolaylıkla benimsediği temassız ödemeler toplumu nakitsiz bir geleceğe doğru hızla geliştiriyor.