Yeni nesil bankacılık uygulaması Niyah, Müslümanlar için İngiltere’de hizmet vermeye başladı. Niyah, ülkede başlatılan ilk İslami bankacılık uygulaması ve etik finansal pazar platformu olduğunu söylüyor.

Uygulama şeriat uyumlu. Bu da bankacılık hizmetinin, gelirlerinin çoğunu alkol, domuz eti ürünleri, pornografi, kumar veya askeri silah satışından elde eden yatırımları hariç tutacağı anlamına geliyor.

Platform, dijital banka hesapları, banka kartları, yatırımlar ve KOBİ finansmanını içeren faizsiz ürünlerine dayanıyor.

Şu anda İngiltere’de toplam 20 banka İslami finans hizmetleri sunuyor ancak bunlardan sadece 5’i şeriat yasalarına tamamen uyuyor. The Telegraph’a göre, İslami finans hizmetleri sunan İngiltere merkezli kurumların toplam değeri 5 milyar dolardan fazla. Uluslararası Para Fonu’na göre ise küresel İslami finans endüstrisi 2 trilyon dolardan fazla varlığa sahip.

Yeni nesil bankacılık girişimi Niyah, amacının İngiltere’deki finansal olarak izole olmuş ve sınırlı tekliflere erişimi olan 3,4 milyon müslümana hizmet vermek olduğunu söylüyor.

Niyah kurucu ortağı Sfadar Alam konuyla ilgili olarak: “Niyah topluluk odaklı bir girişim. Hizmetimizi başlatmadan önce yüzlerce müşteriyle bankacılık ve finans alanındaki mevcut sorunlar hakkında konuşuyoruz.” ifadelerini kullanıyor. Alam, ‘herkese uyacak tek bir beden’ anlayışının da artık çalışmadığını sözlerine ekliyor.

Şirket resmi açıklamasında İngiltere’deki İslami bankaların dijital ve mobil bankacılık açısından geride kaldığını ifade ediyor. Birçoğunda hala müşterilerin hesap açmak için uzun başvuru formlarını doldurmaları gerektiğine dikkat çekiyor. Bu nedenle Niyah, yenilikçi hizmetlerini İngiltere’de kullanıma açarak müslüman topluluğun finansal yaşamını kolaylaştırmak istiyor.

KaynakFinTechFutures