OYAK YATIRIM müşterisi olmak isteyenler, OCR Labs altyapısıyla geliştirilen Pratik Hesap mobil uygulaması üzerinden, şubeye gitmeden, sözleşme imzalamadan müşteri temsilcileriyle çevrimiçi görüşerek dijital kimlik doğrulama ile hesap açabilecek. OYAK, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından aracı kurum ve portföy yönetim şirketlerine uzaktan müşteri edinimi imkânının getirilmesinden yaklaşık 7 ay önce OCR Labs’in yatırım turuna liderlik ederek, şirketin stratejik ortağı olmuştu.   

Finans şirketleri, bilişim teknolojilerinin hızla gelişmeye başlamasıyla birlikte müşterileri ile yüz yüze gerçekleştirdikleri işlemleri uzaktan ve dijital ortamda yapmaya başladı. Finans ve sigorta teknolojileri alanlarına yaptığı yatırımlarla küresel değişimi yöneten OYAK YATIRIM da farklı inovatif çözümlerle müşterilerinin yanında olmaya devam ediyor. OYAK YATIRIM son olarak, OYAK’ın yaklaşık 7 ay önce ilk yatırım turuna liderlik ettiği dijital kimlik doğrulama şirketi OCR Labs ile iş birliğine giderek, yatırım hesabı açmak isteyenlerin şubeye gitmesine, sayfalarca sözleşme imzalamasına gerek kalmadan hesap açılabilmelerine ve OYAK YATIRIM müşterisi olmalarına imkan sağlamaya başladı. OYAK YATIRIM hesabı, https://hesap.oyakyatirim.com.tr linkinden başvuru süreci tamamlanıp, Pratik Hesap uygulaması indirildikten sonra dijital kimlik doğrulama ile hızlı ve kolayca açılabiliyor.

Sahte kimlik tespiti de yapabiliyor

Yüz tanımanın yanında kimlik doğrulama ile sahte kimlikleri de tespit edebilen OCR Labs, sunduğu dijital kimlik çözümü ile kurumlara müşteri katılımı, veri güvenliği ve dolandırıcılık gibi alanlarda siber koruma sağlıyor. OCR Labs’in sunduğu çözümler arasında kimlik belgesi optik karakter tanıma (OCR), belge sahtekarlığı değerlendirmesi, canlılık tespiti, video sahtekarlığı değerlendirmesi ve yüz eşleştirme yer alıyor. OCR Labs, kurulduğu günden bu yana üç haneli büyümesini sürdürüyor.

Bankacılık, finans, sigorta, e-ticaret, gayrimenkul gibi alanların yanı sıra kamu kurumları tarafından da kullanılan OCR Labs, iyi amaçlı kullanımı hızlandırarak, kötü amaçlı kullanıcıların bir adım önünde olmayı sağlamak için gelişmiş görüntü analizini ve derin öğrenme teknolojisini işliyor. Teknolojik üstünlüğünden aldığı güçle diğer kimlik doğrulama hizmeti sağlayan kuruluşların üzerinde bir performansla, 230’dan fazla ülke ve bölge yönetimindeki 16 binden fazla belgenin doğruluğunu kanıtlayan OCR Labs, 2022 sonunda unicorn olma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.

OYAK, OCR Labs’in stratejik ortağı

Sanal dünyada yapılabilecek her şeyi kolay, güvenli ve verimli hale getiren dijital kimlikler, günümüzde internet üzerinden alışveriş yapmak, dijital bankacılık hizmetlerini kullanmak, sosyal medya ve e-devlet kimliklerini tanımlamak gibi pek çok alanda kullanılıyor. Blockchain tabanlı bir sistemde, kimlik doğrulamanın dijital yaşamın ve ekonominin temellerinden biri olması bekleniyor. Geleceğin bu önemli gerekliliğini analiz eden OYAK, Avustralya’nın lider dijital kimlik doğrulama şirketi OCR Labs ile iş birliği sağlayarak şirketin stratejik ortağı konumuna geldi. OYAK, yaptığı bu yatırımın ardından OCR Labs ile birlikte önemli sektörlere teknolojik çözümler sunma yolculuğuna OYAK YATIRIM ile başlamış oldu.