Blockchain ve dijital mülk endüstrisini temsil eden Washington merkezli Dijital Ticaret Odası akıllı sözleşmeleri kullanan endüstri liderlerini bir araya topluyor.

Resmi açıklamaya göre, akıllı sözleşmeler tüm ilgili sanayi alanlarında daha fazla verimlilik, şeffaflık ve otomasyon sağlama potansiyeline sahip. Akıllı Sözleşmeler Birliği (SCA) bu hayati teknolojinin gerçek dünya uygulamalarını teşvik etmeyi amaçlıyor ve akıllı sözleşmeler alanında eğitimler vermek, endüstri standartlarını geliştirmek ve sektörün büyüme politikasının şekillenmesinde yardımcı olmayı hedefliyor.

Dijital Ticaret Odası başkanı Perianne Boring; “Akıllı sözleşmeler modern iş dünyasının şeklini değiştirme potansiyeline sahip. Akıllı Sözleşmeler Birliği odamızın sürekli gelişen blockchain teknolojilerinde önemli bir role sahip olmasını da sağlayacak” diyor.

Akıllı Sözleşmeler Birliği üyeleri finans, teknoloji ve hukuk sektörlerinden yenilikçi liderler tarafından oluşuyor. Bu liderler Bitfinex, Blake, Deloitte, Cognizant, IBM ve Microsoft gibi şirketlerde önemli görevlere sahip ve aynı zamanda şirketlerini de bu birlik içinde temsil ediyorlar.

Dijital Ticaret Odası üyesi olan tüm şirketler ve bireyler SCA’ya katılma hakkına sahipler ve birliğin tüm faaliyet alanlarında söz ve oy sahibi olacaklar. İlk SCA konferansının ise bu yıl sonunda akıllı sözleşmeler için politika stratejileri ve yasal düzenlemeler üzerine gerçekleştirilmesi bekleniyor.